Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Generálni riaditelia z V4 + 4 rokovali o väčšej flexibilite fondov EÚ

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Nové návrhy legislatívy pre fondy EÚ na roky 2021 až 2027 priniesli mnohé oblasti, ktoré si vyžadujú ďalšie rokovania s Európskou komisiou.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Potreba zjednodušenia a väčšej flexibility patrila medzi ústredné témy diskusií o budúcnosti fondov Európskej únie (EÚ) na stretnutí generálnych riaditeľov zodpovedných za politiku súdržnosti EÚ z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) a Bulharska, Chorvátska, Rumunska a Slovinska v pondelok a utorok v rámci slovenského predsedníctva. Médiá o tom v utorok informoval Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII).

Potrebujeme diskutovať o kľúčových otázkach pre stanovenie budúcnosti eurofondov po roku 2020, základná vízia budúcej Európy je na stole, uviedla generálna riaditeľka sekcie centrálny koordinačný orgán úradu Denisa Žiláková. "Pre nás, ktorí sú zodpovední za politiku súdržnosti, je úlohou nastaviť fungovanie tejto dôležitej európskej politiky tak, aby priniesla jasný prínos pre rozvoj EÚ," dodala.

Nové návrhy legislatívy pre fondy EÚ na roky 2021 až 2027 priniesli mnohé oblasti, ktoré si vyžadujú ďalšie rokovania s Európskou komisiou. „Jednou z nich je uplatňovanie prístupu orientovaného na výsledky v eurofondoch v budúcom programovom období,“ uviedol odbor komunikácie a protokolu úradu s tým, že tejto téme bola venovaná prvá časť programu rokovania.

Druhá časť programu bola zameraná na diskusiu k prioritným témam spoločného vyhlásenia k politike súdržnosti EÚ v budúcom programovom období, o ktorom budú diskutovať ministri krajín V4 + 4 v dňoch 23. - 24. októbra 2018 v Bratislave, uzatvára odbor.