Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

GoPro presunie z Číny výrobu kamier určených pre USA

GoPro presunie z Číny výrobu svojich kamier, ktoré sú určené pre trh v USA. Dôvodom sú hroziace náklady v súvislosti s obchodným sporom medzi Washingtonom a Pekingom. Foto: TASR/AP

Dodatočné clá by mali výrazný negatívny vplyv na firmu, ktorá sa chce vo vianočnom kvartáli vrátiť k zisku vďaka novým kamerám, ako je napríklad top model Hero 7 Black.

San Mateo 10. decembra (TASR) - GoPro presunie z Číny výrobu svojich kamier, ktoré sú určené pre trh v USA. Dôvodom sú hroziace náklady v súvislosti s obchodným sporom medzi Washingtonom a Pekingom. Geopolitické obchodné prostredie vyžaduje flexibilitu, preto firma reaguje proaktívne na potenciálne clá a presunie väčšinu produkcie kamier z Číny, uviedol finančný šéf GoPro Brian McGee.

GoPro má už dlhšie problémy a zaznamenala straty. Dodatočné clá by mali výrazný negatívny vplyv na firmu, ktorá sa chce vo vianočnom kvartáli vrátiť k zisku vďaka novým kamerám, ako je napríklad top model Hero 7 Black.

Kam sa má do leta 2019 presťahovať časť produkcie, spoločnosť so sídlom v kalifornskom San Mateo nezverejnila. Výroba kamier určených pre trhy mimo USA zostane v Číne.