Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Hotely v Bratislave sú štvrté najlepšie na svete

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Medzinárodný rebríček hotelov vedie Varšava pred Tokiom a Helsinkami.

Norimberg 7. marca (TASR) - Návštevníci, ktorí hodnotili hotely vo svetových metropolách, označili hotely v Bratislave za štvrté najlepšie. Najviac sú turisti spokojní s hotelovými službami v poľskej Varšave. Informoval o tom portál hotel.info, ktorý ponúka rezervácie vo vyše 210.000 hoteloch na celom svete, a dnes ho v článku citoval český web lidovky.cz.

Hostia udeľovali hotelom body a vznikol tak medzinárodný rebríček podľa ich spokojnosti so službami. Do prvej trojky sa okrem Varšavy, ktorej udelili 7,90 bodu, dostalo japonské Tokio (7,67 bodu) a fínske Helsinki (7,65 bodu). Štvrtá Bratislava si vyslúžila 7,56 bodu. Hostia boli v slovenskom hlavnom meste spokojnejší než vlani v novembri.

V rebríčku sa na piatom mieste ocitlo estónske hlavné mesto Tallinn (7,55 bodu), na šiestej priečke nemecký Berlín (7,54), siedma je česká Praha (7,52), ôsma Budapešť (7,51), deviata skončila bulharská Sofia (7,49) a desiatku uzatvára thajský Bangkok (takisto 7,49 bodu).

Čínsky Peking sa dostal do medzinárodného zoznamu najlepších miest, a to vďaka zlepšeniu celkového hodnotenia zo 7,19 na 7,20 bodu. Menej boli hostia spokojní s ubytovaním v litovskom hlavnom meste Vilnius.

Lidovky.cz tiež napísali, že z českých miest bola najlepšie hodnotená Plzeň (8,08 bodu), ktorá si dokonca svoju čelnú pozíciu v národnom rebríčku posilnila. Metropola Praha skončila na treťom mieste (7,52) za Českými Budějovicami (7,60), ale výrazne sa priblížila k druhému miestu.

Internetová stránka hotel.info poskytuje informácie o hoteloch po celom svete a umožňuje tiež výhodnejšie rezervácie hotelov.