Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Modernizácia Thermalparku v D. Strede stála takmer dva milióny eur

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Roman Hanc

Tento krok je reakciou na neustále sa zvyšujúci počet domácich a zahraničných dovolenkárov, ktorí sú čoraz náročnejší a vyžadujú vyššiu kvalitu služieb.

Dunajská Streda 28. mája (TASR) - V Dunajskej Strede otvoril v piatok (26.5.) primátor Zoltán Hájos brány obnoveného a rozšíreného hotela Thermalpark s kapacitou pre takmer 120 ubytovaných. Investície do modernizácie dosiahli sumu takmer dva milióny eur. Podľa jeho slov je tento krok reakciou na neustále sa zvyšujúci počet domácich a zahraničných dovolenkárov. Tí sú čoraz náročnejší a vyžadujú vyššiu kvalitu služieb.

„Teší nás, že práve rekreácia láka turistov do Dunajskej Stredy. Náš región má ľuďom čo ponúknuť,“ uviedol primátor. Tržby sa zariadeniu v medziročnom porovnaní podarilo zvýšiť o 9,39 %, čo predstavuje sumu viac ako tri milióny eur. Vedenie plánuje tento rok aj naďalej investovať do skvalitnenia svojich služieb. „Snažíme sa neustále zdokonaľovať naše služby a spríjemniť tak zákazníkom ich pobyt u nás, či už prišli na jednu noc, alebo na viacdňový pobyt. S rekonštrukciou či inováciami sme ešte ani zďaleka neskončili," zdôraznil riaditeľ zariadenia Thermalpark Gabriel Somogyi.

V blízkej budúcnosti by mala prebehnúť aj rekonštrukcia plaveckého bazénu. Na pláne je tento rok aj sprístupnenie prírodného jazera pre verejnosť, ktoré sa nachádza priamo v areáli zariadenia. Vedenia chce postaviť mostík na ostrovček nachádzajúci sa v jazere. Plány sú hotové, čaká sa na stavebné povolenie.

„Osvedčil sa aj saunový svet, ktorý sme odovzdali do prevádzky koncom roka 2015. Jeho kapacita je 40 osôb, samozrejme, návštevníci sa striedajú, ako v kúpeľnej časti, kde sa naraz môže zdržiavať 3500 osôb," doplnil Somogyi s tým, že najviac návštevníkov je z Českej republiky, ale okrem miestnych obyvateľov prichádza klientela aj zo vzdialenejších regiónov.