Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na diaľnici D1 čakajú motoristov cez víkend obmedzenia

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dôvodom čiastočných uzávierok sú podľa NDS stavebné práce pri opravách vozovky. Maximálna povolená rýchlosť v miestach opráv bude znížená na 80 km/h.

Bratislava 8. júna (TASR) - Vodiči, ktorí budú cez víkend prechádzať diaľnicou D1 pri Bratislave, by mali rátať s dopravnými obmedzeniami.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje, že na úseku Bratislava - Senec smerom na Košice bude od dnešného večera (od 21. hodiny) do pondelka 11. júna (do 6. hodiny) na úseku medzi 13,8 až 13,9 km čiastočne uzavretá cesta.

Ďalších sto metrov za týmto úsekom bude obmedzenie oddnes (19. h) do nedele 10. júna (do 14. h). Obmedzenia vodičov čakajú aj na úseku Senec - Piešťany - križovatka Červeník, a to od soboty 9. júna od 6. hodiny ráno až do stredy 13. júna do 24. hodiny. Práce tu budú realizované na vetvách v smere do Bratislavy a do Trenčína.

Dôvodom čiastočných uzávierok sú podľa NDS stavebné práce pri opravách vozovky. Počas celého trvania čiastočných uzávierok diaľnice D1 bude premávka presmerovaná do voľných jazdných pruhov. Maximálna povolená rýchlosť v miestach opráv bude znížená na 80 km/h. Doprava bude usmernená dopravným značením a riadená v súčinnosti s políciou.

"NDS sa týmto ospravedlňuje za znížený komfort vo využití diaľnice D1 v Bratislavskom a Trnavskom kraji. NDS zároveň žiada motoristickú verejnosť o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky, rešpektovanie dopravného značenia a pokynov zamestnancov NDS a príslušníkov polície," uviedol hovorca spoločnosti Marcel Jánošík.