Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Nálada spotrebiteľov v USA sa v marci mierne zhoršila

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Index spotrebiteľskej dôvery podľa predbežných údajov v marci klesol na 76,5 bodu z februárových 76,9 bodu, uviedla Michiganská univerzita.

Ann Arbor 15. marca (TASR) - Nálada spotrebiteľov v USA sa v marci mierne zhoršila, ukázal prieskum Michiganskej univerzity. Inflačné očakávania stagnovali. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Index spotrebiteľskej dôvery podľa predbežných údajov v marci klesol na 76,5 bodu z februárových 76,9 bodu, uviedla Michiganská univerzita. Ekonómovia počítali so stagnáciou indexu.

"Nálada spotrebiteľov sa tento mesiac prakticky nezmenila, index klesol o 0,4 bodu, čo je v rámci štatistickej chyby, čo znamená, že nálada je stabilná a v podstate sa nezmenila od januára 2024," uviedla šéfka oddelenia spotrebiteľských prieskumov Michiganskej univerzity Joanne Hsuová.

Jednoročné inflačné očakávania spotrebiteľov sa v marci nezmenili a zostali na 3 %, kam klesli vo februári z januárových 2,9 %. Päťročné inflačné očakávania zostali štvrtý mesiac po sebe na úrovni 2,9 %.