Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

NDS zas prehodnotí súťaž na výstavbu prvej etapy R1 po Slovenskú Ľupču

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predpokladaná hodnota zákazky na realizáciu približne trojkilometrového úseku je 89,32 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 21. augusta (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) opätovne prehodnotí súťaž na výstavbu prvej etapy rýchlostnej cesty R1 od Banskej Bystrice po Slovenskú Ľupču. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

"Zistené nové skutočnosti neumožňujú Národnej diaľničnej spoločnosti ako objednávateľovi pristúpiť k podpisu zmluvy. Národná diaľničná spoločnosť, konkrétne komisia pre vyhodnotenie ponúk, bude aktuálne nútená pristúpiť k opätovnému prehodnoteniu súťaže. Informácie budeme priebežne aktualizovať," uviedla Žgravčáková.

NDS vyhlásila verejnú súťaž v marci tohto roka. Predpokladaná hodnota zákazky na realizáciu približne trojkilometrového úseku je 89,32 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Výstavba rýchlostnej cesty R1 v úseku Banská Bystrica - Slovenská Ľupča je pokračovaním rýchlostnej cesty R1 Trnava (D1) - Nitra - Žarnovica - Žiar nad Hronom - Zvolen - Banská Bystrica a prechádza katastrálnymi územiami mestských častí Banskej Bystrice - Senica a Šalková a obce Slovenská Ľupča.