Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Nové sídlo spoločnosti STILL SR v Nitre je slávnostne odovzdané

V novom objekte BESICO Nitra sa STILL SR už zabývava, zľava na fotografii Ing. Arch. Peter Mezei, zástupca primátora Mesta Nitra, Ing. Vladimír Vikor ml., generálny riaditeľ DYNAMIK HOLDING, a.s., Ing. Stanislav Krátky, konateľ STILL SR. Foto: DYNAMIK HOLDING, a.s.

Za prítomnosti zástupcov investora, spoločnosti BESICO, generálneho zhotoviteľa stavby, spoločnosti DYNAMIK CONSTRUCTION a mestského zastupiteľstva mesta Nitra boli spoločnosti STILL SR slávnostne odovzdané do užívania priestory v novovybudovanom priemyselnom areáli BESICO Nitra.

Nitra 9. apríla (OTS) - Tento objekt bude slúžiť ako centrum pre administratívne a skladové operácie spoločnosti STILL SR, ktorá má svoju slovenskú centrálu v Nitre už viac ako 20 rokov. Nové, moderné a udržateľné sídlo bolo vybudované na mieru, podľa požiadaviek tohto medzinárodného dodávateľa manipulačnej techniky a intralogistických riešení. Vyrástlo na pozemku v nitrianskej časti Mlynárce, ktorá sa vyznačuje výbornou dostupnosťou z rýchlostnej cesty R1, ako aj kompletnou občianskou vybavenosťou a dostupnosťou MHD v najbližšom okolí. Je tak ideálnou lokalitou nielen pre obchodné aktivity spoločnosti, ale aj pre komfortné zázemie zamestnancov.

S výstavbou začal generálny zhotoviteľ stavby, spoločnosť DYNAMIK CONSTRUCTION, a.s., už v septembri 2023, a tak bol objekt skolaudovaný a odovzdaný do užívania za menej ako 7 mesiacov.
Ing. Vladimír Vikor ml., generálny riaditeľ DYNAMIK HOLDING,a.s., vyjadril spokojnosť s priebehom výstavby projektu, poďakoval za výbornú spoluprácu medzi všetkými zainteresovanými a uviedol: "Chcem poďakovať všetkým zúčastneným stranám za ich úsilie, odhodlanie a flexibilitu. Spoločnými silami sme tak dokázali dodať tento objekt do užívania v najvyššej kvalite a v pomerne krátkom čase. Takáto forma spolupráce je pre nás symbolom budovania a posilňovania dobrých obchodných vzťahov, z ktorých profitujeme nielen my, no predovšetkým rozvoj nášho mesta Nitra. “

Počas slávnostného odovzdávania symbolického kľúča od objektu poďakoval Ing. Stanislav Krátky, konateľ STILL SR, všetkým, ktorí sa na projekte podieľali. „Pri slávnostnom otváraní stavby pred siedmimi mesiacmi sa zdal termín dokončenia budovy veľmi ambiciózny. Dnes sme však tu a ja musím veľmi pekne poďakovať spoločnosti BESICO za efektívnu a vysoko odbornú spoluprácu pri výstavbe a plnení našich požiadaviek. Som presvedčený, že sme si vybrali profesionálneho partnera nielen pri výstavbe, ale aj pre budúcu prevádzku nového sídla našej spoločnosti STILL SR.“

Priemyselný areál BESICO je súčasťou viacerých investícií do priemyselnej infraštruktúry v Nitre. Spolu s modernými výrobnými a skladovými priestormi spoločnosti STILL SR prinesie tento projekt aj nové pracovné príležitosti a prínos pre miestnu ekonomiku. Ako sa na slávnostnom otvorení areálu zhodli predstavitelia investora, generálneho zhotoviteľa, nájomcu aj s predstaviteľmi mesta Nitra, nový priemyselný areál BESICO hrá dôležitú úlohu v regionálnom rozvoji a konkurencieschopnosti mesta Nitra.

V novom areáli v Mlynárciach zostáva k dispozícii časť výrobno-skladovej haly a kancelárskych priestorov, a to vo výmerách 1 600 m2 a 250 m2, čo poskytuje priestor pre potenciálnych ďalších nájomcov. Areál pozostáva z moderných výrobno-skladových priestorov, administratívnej časti, exteriérových zón so zeleňou, logistickým zázemím a parkovaním, a to aj pre osoby so zdravotným znevýhodnením. K udržateľnosti projektu prispejú aj plánované fotovoltaické články na streche a príprava na nabíjacie stanice elektromobilov.

Viac informácií o tomto projekte a jeho účastníkoch nájdete na webových stránkach príslušných spoločností.

BESICO je medzinárodný developer komerčných nehnuteľností s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti výstavby priemyselných stavieb. Vlastní, spravuje a stavia priemyselné parky v strategických lokalitách v Belgicku, Francúzsku, Srbsku a na Slovensku. Medzinárodné know-how BESICO je postavené na budovaní výrobných a logistických priestorov na dlhodobý prenájom, pričom sú budované na mieru podľa požiadaviek klientov. Generálnym zhotoviteľom stavby v Nitre je DYNAMIK CONSTRUCTION, stavebná divízia slovenského holdingu DYNAMIK HOLDING, a.s. Pri projekte v výstavby v nitrianskych Mlynárciach ide už o piaty spoločný projekt spoločností BESICO a DYNAMIK na Slovensku – spoločnosti spolupracujú na výstavbe projektov v Banskej Bystrici, Nitre, Vrábľoch, Martine, a v Kechneci.