Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Obchvat Oždian má šesť rokov, investor zatiaľ neprišiel

Ilustračné Foto: TASR

Obchvat zvýšil bezpečnosť na miestnych komunikáciách, ale na očakávaný príchod investora krátke úseky R2 nestačili.

Ožďany 20. augusta (TASR) - Život v Ožďanoch sa po dostavbe cestného obchvatu zlepšil. Ako pre TASR povedal starosta Adrian Barto, zvýšila sa najmä bezpečnosť na miestnych komunikáciách. Od obchvatu však očakávali aj príchod investora do tamojšieho priemyselného parku, avšak tomu krátke úseky R2 nestačili. Do priemyselného parku potrebuje kvalitné cestné napojenie na ostatnú diaľničnú sieť.

V minulosti prechádzalo Ožďanmi takmer 7500 automobilov denne. Jazdili po ceste I/50. Obchvat obce Ožďany odovzdali do užívania pred šiestimi rokmi ako jeden z úsekov cesty R2. Cesta mala vyriešiť aj prístup do priemyselného parku. "Pri obci to vyzerá dobre, no investori vnímajú diaľnicu ako celok. Tá doteraz nie je dobudovaná. Sú úseky, ktoré idú priamo cez dediny, sú staré a úzke. Investorov na juhu sa dočkáme asi až vtedy, keď bude dopravne napojený skutočne celý juh stredného Slovenska," povedal Barto.

Stavbu obchvatu napriek nedokončenej diaľnici vnímajú v Ožďanoch aj po šiestich rokoch ako pozitívnu vec. "Určite sa zlepšila bezpečnosť na komunikáciách v obci a je tu pokojnejšie. Na druhej strane majú podnikatelia v dedine menšie tržby, no prevádzku nemusel zatvoriť ani jeden z nich. Aj návštevnosť obce je relatívna vec, pretože kto sem chce prísť, odbočky sú vyznačené a dostupnosť zachovaná. Akurát tu vidíme len návštevníkov, ktorí sem chcú skutočne prísť. Ostatní jednoducho prejdú obchvatom," dodal starosta Oždian.