Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Ekonomika

Obnovte a ušetrite s PSS, a. s.

Foto: TASR

Iba 2,99 % ročne. Presne taký výhodný je úrok pri úveroch na obnovu bytových domov od Prvej stavebnej sporiteľne.

BRATISLAVA 5. júna (TASR - OTS) - Zateplený a obnovený bytový dom - sen väčšiny majiteľov bytov. Nielenže bude váš panelák alebo bytovka vyzerať modernejšie, ale najmä ušetríte na energiách.

Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., má až do konca júla v ponuke akciové úvery pre spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá a iných správcov bytových domov so zvýhodnenou úrokovou sadzbou 2,99 % ročne. Tá platí 4 roky od schválenia úveru. Názorný príklad - ak PSS, a. s., úver schváli 13. júla tohto roka, zvýhodnená sadzba platí do konca júla 2016. Následne sa vrátite k štandardnému úroku. Ale napriek tomu určite ušetríte.

Nebojte sa úveru
Komplexná obnova bytového domu nie je lacný špás. Ale ničoho sa nemusíte báť. Peniaze, ktoré budete mesačne splácať, získate práve z úspor za energie. Ak zateplíte fasádu, opravíte strechu, vymeníte okná a dvere v spoločných priestoroch a vyregulujete kúrenie, môžete ušetriť 50 až 60 percent vašich doterajších nákladov. Práve z ušetreného potom každý mesiac zaplatíte úverovú splátku. Čím skôr začnete s obnovou, tým skôr prestanete vyhadzovať peniaze von oknom.

Ďalšie výhody?
Aj na obnovu bytových domov si môžete sporiť s výhodným 2-percentným úrokom ročne garantovaným počas celej doby sporenia. Následne mate nárok na výhodný stavebný úver s rovnako nemennou úrokovou sadzbou od 2,9 % ročne. Spoločenstvá vlastníkov bytov dostávajú tiež štátnu prémiu. Na štyri byty v bytovom dome prislúcha jedna. Jej výška v tomto roku je 10 % z vkladov, maximálne 66,39 eur.

Kliknite na www.pss.sk a dozviete sa viac.