Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Minister Kažimír má na pleciach ďalšiu vyše 200-miliónovú sekeru

Minister financií Peter Kažimír Foto: TASR

"Nemám energiu v tejto situácii na potýčky a vzájomné vysvetľovanie toho, kto má na túto situáciu lepší a horší recept," doplnil minister.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) si uvedomuje, že má toho v súčasnej ekonomickej situácii na chrbte naložené dosť. "Ale nenariekam," povedal Kažimír v dnešnej rozprave v NR SR k správe o vývoji verejných financií za prvý polrok 2012, ktorú v pléne prezentoval.

"Nemám energiu v tejto situácii na potýčky a vzájomné vysvetľovanie toho, kto má na túto situáciu lepší a horší recept," doplnil minister. Tvrdí, že sú veci, ktoré by sa spochybňovať jednoznačne nemali. Napríklad fakt, že daňové a odvodové príjmy klesajú v tomto roku takmer o 500 miliónov eur. "To je holý fakt," dodal.

Zároveň pripomenul, že rozpočet na tento rok sa schvaľoval po páde vlády. "Ambícia znižovať deficit v tomto roku bola vypustená," priblížil Kažimír. Pred poslancami tak vyhlásil, že on do pléna predloží v tomto roku rozpočet, v ktorom bude deficit verejných financií pod tri percentá. "Žiadnu inú šancu ani nemáme," doplnil.