Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Počet turistických pobytov v Nemecku sa blíži úrovni pred pandémiou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vlani bola zvlášť silná najmä letná sezóna v Nemecku, pričom v máji a septembri dokonca zaznamenali ubytovacie zariadenia nové mesačné rekordy.

Berlín 10. februára (TASR) - Nemecký turistický priemysel sa v roku 2023 takmer úplne zotavil z pandémie ochorenia COVID-19. Signalizuje to jeden kľúčový ukazovateľ, a to počet prenocovaní v hoteloch a iných ubytovacích zariadeniach. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

Konkrétne, počet prenocovaní minulý rok vzrástol o 8,1 % oproti predchádzajúcemu roku na 487,2 milióna. No aj napriek nárastu tento výsledok ešte zaostal za rekordným rokom 2019, čo bol posledný rok predtým, ako pandémia zastavila cestovanie, a to o 1,7 %, uviedol spolkový štatistický úrad Destatis.

Vlani bola zvlášť silná najmä letná sezóna v Nemecku, pričom v máji a septembri dokonca zaznamenali ubytovacie zariadenia nové mesačné rekordy. "Letný cestovný ruch sa zjavne úplne spamätal z pandémie a bol robustný aj napriek slabnúcej ekonomike," uviedol úrad.

Kempy boli pritom populárnejšie ako pred príchodom koronavírusu so 42,3 miliónmi zaregistrovaných prenocovaní, čo prekonalo číslo z roku 2019 o neuveriteľných 18,3 %.