Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Právnu neistotu v prípade TÚ SR treba podľa Orange Slovensko doriešiť

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Právnu neistotu v súvislosti s TÚ SR treba podľa Orange Slovensko doriešiť

Bratislava 3. októbra (TASR) - Okresný súd Bratislava II dnes zamietol návrh spoločnosti Orange Slovensko, ktorým sa domáhala určenia, že Telekomunikačný úrad (TÚ) SR je TÚ SR podľa zákona o elektronických komunikáciách.

"Podľa súdu Orange nepreukázal existenciu stavu jeho právnej neistoty, a teda ani možnosť jej odstránenia touto určovacou žalobou," informoval dnes úrad.

Súd poukázal na to, že medzi mobilným operátorom a TÚ SR neexistuje spor, pričom obe organizácie tvrdia, že TÚ SR je TÚ SR podľa nového zákona. Súd tak návrh pre nedostatok naliehavého právneho záujmu zamietol.

Ako informoval hovorca spoločnosti Orange Slovensko Richard Fides, cieľom určovacej žaloby bolo objasniť právnu neistotu, ktorá vznikla poslednou novelizáciou zákona o elektronických komunikáciách. Novela totiž podľa Orange Slovensko neupravuje právne postavenie TU SR po tejto novele. "O prípadnom ďalšom postupe v tejto veci naša spoločnosť ešte nerozhodla," povedal pre TASR Fides.

Podľa neho je však v každom prípade pre spoločnosť podstatné, aby sa táto otázka doriešila. Súčasná právna neistota a rozhodnutia regulátora ovplyvňujú totiž nielen operátorov, ale všetky subjekty na trhu, vrátane koncových spotrebiteľov.