Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Hospodárske noviny: Nový vlakový prepravca na trati Bratislava-Košice

Foto: Logo HN

Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Na najlukratívnejšej trati Bratislava-Košice bude okrem štátnych železníc jazdiť aj súkromník, píšu dnešné HOSPODÁRSKE NOVINY v článku na titulnej strane s názvom "Štát dostáva rivala. Na železnici".

Slovenské železnice strácajú monopol na tejto trati a už od decembra tohto roka na ňom pribudne česká spoločnosť RegioJet. Potvrdil to aj jej generálny riaditeľ Radim Jančura. RegioJet má šancu získať časť zo 690-tisíc cestujúcich ročne, ktorí využívajú IC vlaky na prepravu na východ. Konkurenčné vlaky by mali jazdiť ako štátne IC vlaky, štyrikrát za deň, pričom chcú cestujúcich zlákať na kvalitnejší personál či lepšie služby. Cena lístka by mala byť približne rovnaká ako si pýta štát na tej istej linke, v priemere 22 eur.

"Ministerstvo dopravy víta každý krok, ktorý skvalitní ponuku a služby v osobnej železničnej doprave", uviedol hovorca rezortu Martin Kóňa. Pre cestujúcich by konkurenčný boj prepravných firiem mohol priniesť nižšie ceny cestovných lístkov, informoval denník.