Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Firmy predbežne podporili návrh dohody o brexite, čakajú viac detailov

Na archívnej snímke Thomas Enders. Foto: TASR/AP

Mike Hawes, šéf britského Združenia výrobcov a predajcov automobilov, uviedol, že je to pozitívny krok. Dodal však, že na zabezpečenie budúcej konkurencieschopnosti potrebujú firmy istotu.

Londýn/Toulouse 15. novembra (TASR) - Firmy a podnikateľské združenia predbežne podporili návrh dohody o odchode Británie z Európskej únie, vyzvali však na viac detailov.

"Je to pozitívny krok," uviedol Mike Hawes, šéf britského Združenia výrobcov a predajcov automobilov (SMMT). Dodal však, že na zabezpečenie budúcej konkurencieschopnosti potrebujú firmy "istotu".

Podľa šéfa európskeho výrobcu lietadiel Airbus Toma Endersa je predbežný návrh "vítaným prvým krokom vpred, jednoznačne je však potrebné ešte veľa urobiť". Spoločnosť v júni varovala, že v prípade nedohody medzi Európskou úniou a Britániou bude musieť prehodnotiť svoje dlhodobé plány, čo sa týka britského trhu.

Podobne ako Hawes aj Enders vyzval na viac informácií. "Očakávame v krátkom čase čo najviac podrobností, aby sa odstránila neistota a Airbus podobne ako ďalšie podniky v Británii mohol pripraviť plány pre budúce obdobie," dodal Enders.