Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Projekty PKR môžu v Novom Meste nad Váhom predkladať do konca mája

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Maximálna výška finančných prostriedkov poskytnutých na jeden projekt je 2500 eur. Na poskytnutie finančných prostriedkov nie je právny nárok.

Nové Mesto nad Váhom 22. februára (TASR) - Vytvorenie priestoru na napĺňanie potrieb a priorít svojich obyvateľov a zlepšovanie kvality ich života je hlavným cieľom participatívneho komunitného rozpočtu (PKR) mesta Nové Mesto nad Váhom. Projekty je možné predkladať elektronicky od 1. apríla do konca mája. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke.

Finančné prostriedky vyčlenené prostredníctvom participatívneho komunitného rozpočtu sú určené na komunitné projekty najmä v oblastiach dopravy, komunikácií a verejných priestorov, životného prostredia, kultúry, športu, sociálnej pomoci a sociálnych služieb.

Podporiť možno iba projekty verejnoprospešných aktivít nekomerčného charakteru. Celkový objem finančných prostriedkov určených na bežné výdavky schvaľuje mestské zastupiteľstvo v rámci schvaľovania programového rozpočtu mesta. Maximálna výška finančných prostriedkov poskytnutých na jeden projekt je 2500 eur. Na poskytnutie finančných prostriedkov nie je právny nárok.