Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Renáta Zmajkovičová nepustila Richarda Sulíka rečniť

Foto: TASR/Vladimír Benko

Do rozpravy bolo v úvode dňa prihlásených ešte niekoľko poslancov, vrátane Sulíka.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Podpredsedníčka Národnej rady (NR) SR Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) robí pri vedení schôdze malicherné rozhodnutia. Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka to dnes dokázala tým, že ho nenechala vystúpiť k Zákonníku práce.

Do rozpravy bolo v úvode dňa prihlásených ešte niekoľko poslancov, vrátane Sulíka. Keď prišiel rad na neho, Zmajkovičová prečítala jeho meno, skonštatovala, že nie je v pléne a preto stráca poradie. Upozornila tiež na to, že sa to už stalo druhýkrát, preto Sulík stratil poradie definitívne a nebude môcť vystúpiť.

Predseda SaS Richard Sulík počas 7. schôdze Národnej rady SR
Foto: TASR/Michal Svítok
Sulík toto rozhodnutie namietal. "Prešlo iba niekoľko sekúnd medzi vašou výzvou a mojim prihlásením sa. Vaše odmietnutie pustiť ma k rečníckemu pultu vnímam ako dosť malicherné," vyhlásil v pléne Sulík. Zároveň požiadal Zmajkovičovú, aby svoje rozhodnutie prehodnotila, zaradila ho späť medzi rečníkov a umožnila mu vystúpiť.

Zmajkovičová mu nevyhovela. "Štvrtý rokovací deň 7. schôdze k tak závažnému zákonu ako je Zákonník práce začína o 9.00 h. Spoliehať sa na to, že ste piaty v poradí a že dĺžka rečníkov, ktorí vystúpia, môže trvať 30 alebo 50 minút, to vám neodoberám. Vy ste vstúpili do sály vtedy, keď som ohlasovala pána Viskupiča," odôvodnila Zmajkovičová svoje rozhodnutie Sulíkovi.