Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Ekonomika

REPORTÁŽ: Apple predstavil svetu nový iPhone

Na snímke riaditeľ firmy Apple Tim Cook predstavuje nový telefón iPhone 6S a väčší 6S+ ktorý má byť najpokrokovejší smartfón na svete v San Franciscu 9. septembra 2015. Foto: TASR/AP/Eric Risberg

Nový iPhone bude mať pravdepodobne o trochu väčšie rozmery, bežný používateľ to však ani nepostrehne.

Bratislava 9. septembra (Teraz.sk) - V stredu predstavil riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook na pódiu v San Franciscu novinky spoločnosti - najmä nový iPhone.

V stredu večer išlo v Kalifornii najmä o Force Touch. Teda o technológiu, ktorá rozlišuje tlak, akým vlastník smartphonu ťuká na displej. Snímanie tlaku na displej otvorí úplne nové možnosti ovládania aplikácií a celého telefónu. Napríklad tak bude možné z iPhonu spraviť pohotovostnú váhu.

Ďalšou novinkou by mohlo byť to, že hlavný zadný fotoaparát bude mať 12-megapixelovú optiku s možnosťou nahrávať videá v extrémnom rozlíšení 4 K. Predná kamera bude môcť nakrúcať full HD videá.

Medializované problémy s náhodným ohýbaním telefónov vyrieši firma trikrát pevnejším hliníkovým telom smartfónu. Takisto by sa mala zlepšiť aj kvalita snímania odtlačku prsta.

Zlepšia sa mikrofóny a reproduktory, čiže sa skvalitní hovor. Nový iPhone bude mať pravdepodobne o trochu väčšie rozmery, bežný používateľ to však ani nepostrehne.