Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Murdoch odišiel z čela správnej rady News International

Rupert Murdoch Foto: TASR/AP

Murdochovo odstúpenie z čela správnych rád niektorých spoločností je podľa hovorkyne News International ´len upratovanie v rámci firmy pred jej rozdelením´.

Londýn 21. júla (TASR) - Mediálny magnát Rupert Murdoch odišiel z predsedníctva správnych rád niekoľkých svojich spoločností v USA a Británii. Rezignoval napríklad aj na funkciu predsedu správnej rady svojho britského holdingu News International. Osemdesiatjedenročný Murdoch však naďalej zostáva výkonným riaditeľom a šéfom správnej rady koncernu News Corporation.

Murdoch sa pripravuje na rozdelenie svojho mediálneho impéria na dve samostatné spoločnosti. News Corporation koncom júna oznámila, že oddelí aktivity v oblasti showbiznisu od vydavateľských aktivít. Jedna spoločnosť bude zahŕňať televízne a filmové aktivity, vrátane štúdia 20th Century Fox alebo televíznej stanice Fox. Do druhej vydavateľskej spoločnosti patrí Wall Street Journal, New York Post, Times of London, The Australian alebo vydavateľstvo HarperCollins.

Murdochovo odstúpenie z čela správnych rád niektorých spoločností je podľa hovorkyne News International "len upratovanie v rámci firmy pred jej rozdelením". Okrem toho, že Murdoch rezignoval na funkciu predsedu správnej rady News International, ktorá v Británii vydáva Times, Sunday Times a Sun, odišiel aj zo správnych rád Newscorp Investments a Times Newspapers Holdings.