Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Saková vymenovala nové vedenie MH Manažment a MH Teplárenský holding

Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková. Foto: TASR - Martin Baumann

Novým predsedom predstavenstva MH Manažment sa stal Ján Kluch. Predsedom predstavenstva MH Teplárenský holding (TH) je Martin Húska.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Novým predsedom predstavenstva MH Manažment sa stal Ján Kluch. Predsedom predstavenstva MH Teplárenský holding (TH) je Martin Húska. Informáciu zverejnilo Ministerstvo hospodárstva SR na svojej webovej stránke.

Nového predsedu predstavenstva spoločnosti MH Manažment Klucha vymenovala ministerka Denisa Saková (Hlas-SD) od piatka 12. apríla. Kluch v minulosti pôsobil ako investičný kontrolór v spoločnosti Enel či na Ministerstve vnútra SR ako riaditeľ odboru rozpočtu a financovania.

Od 13. apríla zastáva pozíciu predsedu predstavenstva spoločnosti MH Teplárenský holding Miroslav Kavuľa. Do holdingu prišiel zo spoločnosti MPconnect, kde pôsobil ako výkonný riaditeľ inovácií so zameraním na moderné technológie pri výrobe tepla z geotermálnych vrtov.

Saková avizovala odvolanie bývalého vedenia MH TH ešte koncom marca 2024. Spoločnosti vyčítala napríklad odmietnutie nákupu viacerých mestských teplární, ktoré získal zahraničný investor či predražený tender na nákup dvoch turbín pre tepláreň v Žiline.