Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Skrachovaná česká CK World Travel nechala v zahraničí vyše 500 ľudí

Dovolenka, leto Foto: TASR/Michal Svítok

Prvých 42 turistov sa už vrátilo domov do Prahy a Brna v stredu (26. 9.). Pricestovali zo španielskej Malagy, gréckej Kréty a tureckej Antalye.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Po skrachovanej českej cestovnej kancelárii (CK) World Travel ostalo v zahraničí podľa predbežných informácií približne 500 dovolenkárov. Prvých 42 turistov sa už vrátilo domov do Prahy a Brna v stredu (26. 9.). Pricestovali zo španielskej Malagy, gréckej Kréty a tureckej Antalye.

"Všetci klienti CK World Travel ukončili svoju dovolenku v riadnom termíne, to znamená, že Union poisťovňa pobyt klientom nekrátila," uviedla hovorkyňa Union poisťovne Judita Smatanová. Práve v tejto slovenskej poisťovni bola cestovná kancelária poistená proti úpadku, Union preto zabezpečuje návrat turistov späť do vlasti.

Na dnes večer je naplánovaný ďalší prílet z gréckej Kréty do Prahy, ktorým by sa malo vrátiť šesť dovolenkárov, ako aj z gréckej Lefkady do Brna a Ostravy, kam sa má vrátiť 14 turistov. Ďalšie prílety sú v pláne v sobotu (29. 9.), kedy má do Prahy a Brna prísť približne 270 cestovateľov. V nedeľu (30. 9.) by malo priletieť domov asi 280 dovolenkárov.

"Zabezpečujeme pre týchto klientov služby ako ubytovanie, strava a doprava späť do vlasti v pôvodnom rozsahu," dodala Smatanová. World Travel má s Unionom uzatvorenú poistnú zmluvu pre prípad úpadku na sumu 618.000 eur.

Cestovná kancelária vznikla v roku 2007 spojením dvoch už neexistujúcich spoločností Holiday Travel a Marco Club. V utorok (25. 9.) dostala od nej Union poisťovňa oznámenie o vyhlásení úpadku.