Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Slovenskí hydinári neodporúčajú kupovať poľskú hydinu

Foto: TASR/AP

Upozornenie pre spotrebiteľov prišlo zo strany ÚHS v súvislosti s informáciami o tom, že poľské potravinárske výrobky boli solené posypovou nepotravinárskou soľou.

Bratislava 8. marca (TASR) - Podľa riaditeľa Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniela Molnára by mali byť slovenskí spotrebitelia viac opatrní pri nákupe hydinových výrobkov. "Odporúčame spotrebiteľom, aby nekupovali poľské hydinové mäso, ktoré sa sem dováža vo veľkej miere nastrieknuté roztokmi obsahujúcimi vysoký podiel soli," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Molnár.

Upozornenie pre spotrebiteľov prišlo zo strany ÚHS v súvislosti s informáciami o tom, že poľské potravinárske výrobky boli solené posypovou nepotravinárskou soľou. Tamojší výrobcovia ju používali približne 14 rokov, pričom sa jej predalo asi 360.000 ton. Podľa Molnára môže jej konzumácia spôsobiť zdravotné problémy najmä malým deťom a dojčiacim ženám, nakoľko nepotravinárska soľ môže obsahovať ťažké kovy.

"Odporúčame slovenským spotrebiteľom, aby boli opatrní pri nákupe potravín a sledovali krajinu pôvodu," upozornil Molnár. Ako ďalej povedal, pre spotrebiteľov je dôležité, aby každý tovar v obchode niekoľkokrát prezreli a skontrolovali, odkiaľ pochádza, pretože na každom tovare je uvedená krajina pôvodu a takisto aj výrobca.