Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Softvérová firma Ness KDC hľadá desiatky nových zamestnancov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V spoločnosti Ness KDC, ktorá pôsobí v Košiciach už sedem rokov, pracuje v súčasnosti na rôznych zahraničných projektoch vyše 300 ľudí.

Košice 23. júla (TASR) - Inovačná firma Ness Development Center Košice (Ness KDC), s. r. o., ktorá sa zameriava na vývoj a testovanie softvéru, otvára 40 nových pracovných miest. Ide najmä o programátorské a testerské pozície.

"Nehľadáme len seniorov, ktorí majú niekoľkoročné skúsenosti, ale aj ľudí, ktorí práve vychádzajú zo školy, majú schopnosť komunikovať so zákazníkom v cudzom jazyku a chcú na sebe pracovať," priblížil generálny riaditeľ firmy Marek Antal.

V spoločnosti Ness KDC, ktorá pôsobí v Košiciach už sedem rokov, pracuje v súčasnosti na rôznych zahraničných projektoch vyše 300 ľudí. "Očakávame, že do konca budúceho roka prijmeme spolu približne 100 ľudí," avizoval Antal.

Firmu v rámci svojej pracovnej cesty navštívil minulý týždeň (20. 7.) minister hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD). "Témou rozhovorov bola nielen súčasná situácia v podniku, prijaté opatrenia na zníženie následkov globálnej krízy a rozvojové plány do budúcnosti, ale aj aktuálna otázka zákona o investičných stimuloch a pripravovaná novelizácia Zákonníka práce," informovala prevádzková manažérka firmy Andrea Bila.

"Pripravujeme novelizáciu zákona o investičných stimuloch a chceli by sme sa poučiť z dobrých projektov, takých, akým je práve Ness KDC," konštatoval počas návštevy Malatinský. Priblížil, že v pripravovanej novelizácii by rád nasmeroval ťažisko poskytovania stimulov na firmy smerujúce do regiónov s najvyššou nezamestnanosťou, ktoré budú zároveň prinášať inovácie a výskum.

Ness KDC sa v súčasnosti neuchádza o žiadny investičný stimul. "Nechceme sa v tejto chvíli uchádzať o žiadnu pomoc. Ak by nám mohlo niečo pomôcť, bola by to investícia do vzdelávania, do školstva, z čoho môže profitovať celá spoločnosť. Nepotrebujeme aktuálne žiadnu priamu pomoc," zdôraznil Antal.