Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

SPPK uviedla na trh nové potravinárske produkty vyrobené na Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na pultoch predajní sa už v najbližšom období objavia nové stopercentne prírodné, za studena lisované makové, tekvicové i orechové oleje, tokajské vína a liečivé čaje z byliniek.

Nitra 16. augusta (TASR) – Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) uviedla na trh nové potravinárske výrobky. Počas výstavy Agrokomplex v Nitre ich vo štvrtok zástupcovia komory pokrstili slovenskou pôdou. „Chceli sme tým vniesť istú symboliku do potravinárstva a poľnohospodárstva,“ povedala hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.

Na pultoch predajní sa už v najbližšom období objavia nové stopercentne prírodné, za studena lisované makové, tekvicové i orechové oleje, tokajské vína, liečivé čaje z byliniek vypestovaných v horských a podhorských oblastiach, nové pekárenské výrobky, syry, rakytníkové a egrešové kompóty, ovocné nápoje a pyré obohatené chia semienkami, či horčice s príchuťami. Ich výrobcami sú členovia SPPK z rôznych kútov Slovenska. „Produkty nájdu spotrebitelia v rôznych obchodných systémoch, ale aj v malých regionálnych predajniach,“ skonštatovala Holéciová.

Predseda SPPK Emil Macho potvrdil, že komora chce aj naďalej ponúkať spotrebiteľom nové produkty, nové potraviny, ktoré vzniknú na Slovensku a zo slovenských surovín. „Potrebujeme presvedčiť ľudí, že slovenské potraviny si zaslúžia ich pozornosť. V mori potravín rôznej kvality, dovážaných z rôznych kútov sveta, sa nestratíme. Máme excelentné vína, výživné mliečne výrobky, kvalitné mäsá. Bravčové mäso zo Slovenska je jedno z najkvalitnejších v celej Európe. Naše potraviny dlhodobo nie sú poznačené potravinovými škandálmi,“ povedal Macho. Spotrebitelia by podľa jeho slov mali využiť skutočnosť, že celý výrobný proces potravín na Slovensku je pod neustálym dohľadom veterinárov.