Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Košické letisko privítalo na linke s Londýnom 50-tisíceho cestujúceho

Letisko Košice Foto: TASR/František Iván

Šťastlivcom bol Timothy Cook. Išlo o jeho prvú návštevu Košíc i Slovenska, kam pricestoval v rámci služobnej cesty.

Košice 9. júna (TASR) - Po necelých deviatich mesiacoch prevádzky linky Londýn – Košice – Londýn dnes na košickom letisku privítali 50-tisíceho cestujúceho. O linku, ktorú prevádzkuje spoločnosť Wizz Air, je od jej spustenia vlani v septembri vysoký dopyt na oboch stranách - v Košiciach i Londýne. Informovalo o tom Letisko Košice.

Šťastným 50-tisícim cestujúcim bol Timothy Cook, ktorý dnes priletel do Košíc letom W6 7674. Išlo o jeho prvú návštevu Košíc i Slovenska, kam pricestoval v rámci služobnej cesty. Ako pozornosť získal spiatočnú letenku spoločnosti Wizz Air a darčekový balíček Letiska Košice.

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Karl Dandler pripomenul, že prvé lietadlo spoločnosti Wizz Air pristálo na letisku v Košiciach 17. septembra 2013. "O necelý rok neskôr letecká spoločnosť ponúka z Košíc do Londýna desať letov týždenne na palube svojich moderných lietadiel Airbus A320. Od 19. júna je každý deň v týždni v ponuke jeden odlet z Košíc do Londýna denne a navyše v utorky, štvrtky a soboty dokonca dva odlety denne," uviedol Dandler.

Záujem cestujúcich o lety do Košíc a Londýna ocenil aj košický primátor Richard Raši. "Okrem všeobecného úspechu linky Košice – Londýn ma špeciálne teší aj fakt, že toto spojenie stále vo väčšej miere využívajú aj britskí turisti, ktorí objavujú naše krásne mesto i okolitý región. Americký cestovateľský portál Smarter Travel prednedávnom zaradil Košice medzi desať neobjavených pokladov Európy, čo je skvelá pozvánka aj pre britských cestovateľov, aby využili linku Košice – Londýn a objavili poklady Košíc a celého východného Slovenska," konštatoval.