Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Stanovisko spoločnosti Lidl Slovenská republika, v.o.s.

Foto: LIDL

Stanovisko k tlačovej konferencii ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomíra Jahnátka, uskutočnenej dňa 20. júna 2013.

Bratislava 20. júna (OTS) - Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. chce uviesť na pravú mieru informácie, ktoré odzneli dňa 20. júna 2013 na tlačovej konferencii ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Ľubomíra Jahnátka.

Nie je pravdou, že v dôsledku zistenia kontroly Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Martin bol vydaný príkaz na uzavretie predajne Lidl v Martine, čo ostatne dosvedčuje aj priložený zápis z inšpekcie. Nie je pravdou ani to, že v prevádzke Lidl v Martine bola nariadená deratizácia. Táto sa vykonáva pri výskyte hlodavcov.

Interná kontrola spoločnosti Lidl odhalila dňa 17.mája 2013 v ranných hodinách výskyt mravcov v predajni. V dôsledku toho sme okamžite pristúpili k dezinsekcii. Vo večerných hodinách toho istého dňa došlo ku kontrole Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Martin. V čase jej konania neboli ešte celkom odstránené zistené nedostatky. Inšpekcia z toho dôvodu nariadila vykonať opätovnú dezinsekciu predajne. Tento postup sme neodkladne vykonali. Opätovná kontrola v nasledujúci deň, teda 18. mája 2013, potvrdila odstránenie nedostatkov, v dôsledku čoho boli všetky obmedzenia zrušené.

Chceli by sme zdôrazniť, že naša spoločnosť začala konať ešte pred príchodom inšpekcie. Ďalej zdôrazňujeme, že došlo iba k čiastočnému a krátkodobému obmedzeniu prevádzky, ktoré sa týkalo časti prvej uličky s uskladnenými paletami cukru, múky, oleja a octu, v žiadnom prípade nie celej predajne.