Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Súkromný investor postaví v Handlovej obchodné centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obchodné centrum bude mať obdĺžnikový pôdorys a bude sa rozprestierať na ploche vyše 8000 metrov štvorcových (m2). Určené bude na prevádzku 12 až 18 nájomných obchodných prevádzok.

Handlová 3. apríla (TASR) - V Handlovej pribudne nové obchodné centrum. Na uliciach Morovnianska cesta a Okružná ho plánuje postaviť súkromný investor.

Obchodné centrum bude mať obdĺžnikový pôdorys a bude sa rozprestierať na ploche vyše 8000 metrov štvorcových (m2). Určené bude na prevádzku 12 až 18 nájomných obchodných prevádzok, vyplýva ďalej zo zámeru, ktorú predložila spoločnosť NSO INVEST, spol. s.r.o. so sídlom v Žiline na posúdenie orgánom. Firma počíta i s vybudovaním 264 parkovacích miest.

"Podnikateľským zámerom investora je funkčné zhodnotenie riešeného územia, v zmysle platného územného plánu mesta Handlová, formou výstavby obchodného centra, ktoré bude poskytovať obyvateľom blízkeho a širšieho okolia predaj tovarov a služieb," zdôvodnila svoj zámer spoločnosť.

S výstavbou centra chce investor začať v máji tohto roka, dokončiť ho v septembri 2020, o mesiac neskôr by malo centrum začať i svoju prevádzku. Predpokladané náklady na realizáciu centra v zámere neuviedol, podľa pôvodných odhadov radnice mala jeho investícia predstavovať asi osem miliónov eur.

Odpredaj pozemkov na morovnianskom sídlisku za účelom vybudovania obchodnej zóny o rozlohe asi 25.000 štvorcových metrov odsúhlasili handlovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla 2016. Ich kupcom bola spoločnosť Immobilien management, s.r.o., so sídlom v Žiline. Prípravu výstavby komplikovala existencia zosuvného pásma, ktorým je v podstate celé mesto. Firma tak musela zabezpečiť viaceré geologické prieskumy územia. Investor sa okrem vybudovania nákupného centra zaviazal riešiť i problematiku dopravnej situácie v časti, kde má centrum stáť.