Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

U. S. Steel Košice vykázal zisk pred zdanením 16 miliónov USD

Na snímke administratívna budova spoločnosti U. S. Steel Košice. Foto: TASR - František Iván

Celkovo americká korporácia U. S. Steel za prvé tri mesiace tohto roka hlási čistý zisk vo výške 171 miliónov USD.

Košice 5. mája (TASR) - Oceliarne U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami za 1. štvrťrok tohto roku zaznamenali zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 16 miliónov dolárov (14,89 milióna eur). Pre porovnanie, za 1. kvartál minulého roku vykázali stratu 34 miliónov USD. O bilancii informovala americká korporácia U. S. Steel, na svojom webe ju zverejnila košická hutnícka spoločnosť.

V 1. štvrťroku 2024 predstavovali investičné výdavky v košických oceliarňach 28 miliónov USD a výrobné kapacity boli využité na 87 %.

"Náš európsky segment sa úspešne orientoval na dynamickom pozadí trhu s oceľou a dosiahol lepší výkon, než sa očakávalo," uviedol prezident spoločnosti U. S. Steel David B. Burritt. Výhľad na nasledujúce obdobie ostáva však opatrný. "Očakáva sa, že výsledky nášho segmentu U. S. Steel Europe zostanú výzvou v dôsledku rastúcich nepriaznivých komerčných faktorov. V dôsledku toho sme predĺžili plánovanú odstávku vysokej pece číslo 2, aby sme vyvážili našu výrobu s dopytom," skonštatoval Burritt.

Celkovo americká korporácia U. S. Steel za prvé tri mesiace tohto roka hlási čistý zisk vo výške 171 miliónov USD. Rok pred tým to bolo 199 miliónov USD.

Americké oceliarne U. S. Steel, pod ktoré patrí košický podnik, by mal v rámci akvizície oznámenej koncom minulého roka prevziať japonský koncern Nippon Steel. Americká spoločnosť potvrdila, že pokračuje v uzatvorení transakcie a očakáva, že fúzia bude dokončená v druhej polovici tohto roku za predpokladu splnenia zostávajúcich obvyklých podmienok.

(1 EUR = 1,0744 USD)