Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

USA a Číne ešte v auguste obnovia obchodné rokovania

Hlavný poradca Bieleho domu pre ekonomické záležitosti Larry Kudlow. Foto: TASR/AP

Aktuálne na trhu rastie optimizmus, že USA a Čína sa dokážu vyhnúť obchodnej vojne, ktorá by zrejme pribrzdila globálnu ekonomiku.

Washington 16. augusta (TASR) - Ekonomický poradca Bieleho domu Larry Kudlow vo štvrtok potvrdil, že USA a Čína ešte v auguste obnovia obchodné rokovania. Varoval však, že prezident Donald Trump je pevne odhodlaný zaistiť, aby Washington dosiahol dobrú dohodu.

Kudlow je šéfom Národnej ekonomickej rady (National Economic Council, NEC) a jedným z najdôležitejších Trumpových poradcov. "Čínska vláda nesmie podceňovať húževnatosť a odhodlanosť prezidenta Trumpa pokračovať vo svojom boji, aby eliminoval clá a necolné bariéry, aby zastavil krádeže duševného vlastníctva a aby zastavil vynútené transfery technológií," povedal Kudlow v rozhovore pre CNBC.

Aktuálne na trhu rastie optimizmus, že USA a Čína sa dokážu vyhnúť obchodnej vojne, ktorá by zrejme pribrzdila globálnu ekonomiku.

Kudlow je pred blížiacimi sa rokovaniami opatrne optimistický. "Uvidíme, čo sa stane. Niekedy diskusie prinesú lepšie výsledky, než sme čakali."