Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Vláda na rokovaní preberie aktualizáciu akčného plánu pre Hornú Nitru

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas tlačovej konferencie po výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej, okres Trnava 24. apríla 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dokument bol zostručnený, upravený a doplnený o aktuálne dáta. Po diskusii so zástupcami samosprávy, súkromného a neziskového sektora boli upravené priority.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (TASR) - Sociálno-ekonomická situácia v okresoch Prievidza a Partizánske a návrhy na jej zlepšenie budú primárnou témou stredajšieho výjazdového rokovania vlády v Handlovej. Na zasadnutí sa okrem členov kabinetu zúčastnia predstavitelia samospráv a orgánov štátnej správy, rovnako tak i zástupcovia najväčších zamestnávateľov v regióne.

Témou zasadnutia vlády bude tiež aktualizácia Akčného plánu transformácie uhoľného regiónu Horná Nitra. Dokument bol zostručnený, upravený a doplnený o aktuálne dáta. Po diskusii so zástupcami samosprávy, súkromného a neziskového sektora boli upravené priority. "Nerelevantné opatrenia boli odstránené a niektoré priority a opatrenia boli zlúčené s cieľom akčný plán zjednodušiť a jeho rozsah skrátiť," upozornil predkladateľ návrhu - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Nie je vylúčené, že i na tomto výjazdovom rokovaní, podobne ako na predchádzajúcich, doplnia program o ďalšie body. Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) napríklad v pondelok zmienil možnosť, že by vláda na stredajšom rokovaní mohla rozhodnúť o výstavbe ďalšieho bloku jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach.