Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Fortunaliga

Brankár Hruška prestúpil do Dukly Praha

Na snímke brankár Matúš Hruška. Foto: TASR/Martin Palkovič

S vedením účastníka najvyššej českej súťaže podpísal zmluvu do decembra 2019.

Praha 16. januára (TASR) - Slovenský futbalový brankár Matúš Hruška sa stal novou posilou Dukly Praha. S vedením účastníka najvyššej českej súťaže podpísal zmluvu do decembra 2019.

Hruška naposledy pôsobil v Spartaku Myjava, ktorý sa pred pár týždňami rozhodol odhlásiť z rozbehnutej sezóny Fortuna ligy. Hráči kopaničiarskeho klubu dostali povolenie hľadať si nové pôsobiská, medzi nimi sa rozhodol pre zmenu prostredia aj Hruška.

"Matúš Hruška je súčasťou slovenskej reprezentácie do 21 rokov a stabilne chytal slovenskú ligu v Myjave. Podpísal zmluvu na tri roky, čo nám dáva možnosť s ním pracovať tak, aby si postupne zvykol na náš herný štýl s prvkami, ktoré v jeho predchádzajúcich pôsobiskách chýbali. Veríme, že s Filipom Radom vytvorí pracovitú a rešpektujúcu sa dvojicu," citoval klubový web Dukly trénera Jaroslava Hyneka.

Hruška sa v Dukle stretne s bývalým spoluhráčom z Myjavy Frederikom Bilovským. Okrem toho v pražskom klube pôsobia aj ďalší Slováci - brankár Lukáš Hroššo, obranca Lukáš Štetina a stredopoliari Jakub Považanec s Róbertom Kovaľom.