Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Fortunaliga

Majster nezaváhal. Záhorácke derby pre Senicu. Debakel Michaloviec

Kingsley Madu z Trenčína (vľavo) a Armando Mance zo Zlatých Moraviec v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1. augusta 2015 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podbrezová zdolala Michalovce 6:2.

Zlaté Moravce 1. augusta (TASR) - Úvodné dejstvo zápasu veľa futbalovej krásy neprinieslo. Majster začal až príliš profesorsky a pomerne ťažko sa dostával do tempa. V 2. min rozohral Orávik rohový kop, ale lopta z Manceho hlavy mierila nad trenčiansku bránu. Po štvrťhodine hry sa odhodlal k strele z 25 m Ramon, ale tá tesne minula ľavú šibenicu Ranilovičovej brány. Na opačnej strane z rýchlej kontry pohrozil Glavaš, ale Šemrinec nemusel zasahovať. V 27. min Koolwijk rozohral rohový kop, najvyššie si vyskočil Jairo, po ktorého hlavičke lopta skončila na brvne. V 34. min sa Čögley predral do pokutového územia, šikovne posunul loptu Gubovi, ale ten z 12 m mieril tesne vedľa. V 45. min Guba tvrdou strelou z priameho kopu z 18 m roztriasol brvno zlatomoravskej brány.

Ramón Rodríguez da Silva z Trenčina (vľavo) a Stefan Cebara zo Zlatých Moraviec v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 1. augusta 2015 v Zlatých Moravciach.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Po zmene strán sa hralo podľa trenčianskych nôt. Domáci pozorne bránili a Trenčania sa dlho nedokázali presadiť. V 55. min Guba prenikol do pokutového územia, našiel Bera, ale ten z 5 m trafil domáceho gólmana. V 64. min sa hostia predsa len dočkali. Po zbytočnej strate lopty Krznaričom, Madu šikovne posunul Gubovi, ktorého utešená strela z hranice šestnástky skončila v pravom hornom rohu Ranilovičovej brány. Až do konca stretnutia boli domáci pod tlakom a márne čakali na svoju príležitosť. V 72. min skúšal šťastie Čögley, ale z rohu šestnástky mieril tesne vedľa domácej brány. V 81. min striedajúci van Kessel "prevetral" rukavice Raniloviča, ktorý s námahou vytlačil loptu na rohový kop. V 84. min Čögley nabil Berovi, ktorého strela po tretíkrát v zápase skončila na konštrukcii domácej brány. V závere si Trenčania s prehľadom udržali jednogólové víťazstvo.

Fotogaléria zo zápasu ViOn - Trenčín
.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól:
64. Guba. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Čögley, Bero (obaja Trenčín). 1786 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Ranilovič - Samateh, Tipurič, Milojevič - Orávik, Krznarič (90. Klačan), Školník, Burič - Cebara, Mance (65. Rejdovjan), Glavaš

AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Madu - Lobotka - Guba (89. Skovajsa), Rabiu (58. van Kessel), Koolwijk, Jairo - Bero (90. Kleščík)

Hlasy po zápase:

Milko Djurovski, tréner ViOn-u: "Hrali sme tri ťažké zápasy v sérii, ten dnešný bol vyvrcholením. Hostia udávali tempo hry, vedeli sme, čo budú hrať. Víťazstvo Trenčína je zaslúžené, napriek tomu, že moji hráči odovzdali maximum a splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Gratulujem Trenčínu k zaslúženému víťazstvu."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Cieľ, s ktorým sme do Zlatých Moraviec - prišli vyhrať a neinkasovať gól - sme splnili. Po zmene strán sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí, avšak musíme popracovať na lepšej efektivite."


FK Senica - MFK Skalica 2:1 (1:1)


V historicky prvom záhoráckom derby zavítala do Senice doposiaľ nezdolaná Skalica. Diváci vytvorili výbornú atmosféru a od začiatku sa hral zaujímavý súboj. V zápase však prevládalo veľa nepresností a hlavne veľa súbojov. V útoku boli nebezpečnejší domáci, ktorí však zo svojej aktivity vyťažili iba jeden gól. V 10. minúte po Pavlíkovom vysunutí išiel sám na brankára Kosorin, Hajdúch výborne zasiahol a loptu vyrazil. Ďalšiu gólovku mali Seničania v 19. minúte, kedy Kalabiška prehadzoval vybehnuvšieho brankára, no lopta skončila na brvne. Už o minútu strelili domáci zaslúženy gól. Po rohovom kope, zahratom nakrátko, sa k lopte dostal v 16-tke Hlohovský a prestrelil všetko, čo mal v ceste. Skaličanom sa podarilo vyrovnať o osem minút z prvej vážnejšej šance. Po Gašparíkovom centri preskočil obrancu Kurák a loptu poslal za Šullov chrbát. V 34. minúte mohli ísť Seničania opäť do vedenia, keď sa vo výbornej pozícii ocitol Hlohovský, Hajdúch opäť podržal svoj tím a loptu vyrazil na roh. V 43. minúte sa Seničania dožadovali odpískania jasného pokutového kopu po faule na Kalabišku, píšťalka hlavného rozhodcu Weissa však zostala na prekvapenie ticho.

Na snímke radosť hráčov Senice po strelení gólu a vľavo sklamaný brankár Skalice Ľuboš Hajdúch v zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy FK Senica - MFK Skalica 1. augusta 2015 v Senici.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


V druhom polčase boli aktívnejší Seničania, hostia sa bránili, snažili sa o brejkové situácie. V 57. minúte po centri Kalabišku hlavičkoval Kosorin vedľa. Udrieť mohli po ojedinelej akcii hostia v 65. minúte, keď pri prihrávke Ciprysa bol vo veľkej šanci Lietava, senický brankár výborným zákrokom šancu zneškodnil. Obrovskú možnosť na gól mali Seničania v 79. minúte po krásnej akcii, keď center Čuntu našiel na päťke voľného Hlohovského a ten loptu napálil do brvna. Nervózny derby zápas vyvrcholil v samom závere. V 86. minúte Švrčkovu delovku tečovala obrana Senice na roh. V nastavenom čase fauloval prenikajúceho Kosorina Kurák a po druhej ŽK bol vylúčený. V poslednej minúte nastaveného času sa po tlaku domáci radovali z víťazstva, keď Hlohovský prízemnou strelou spoza 16-tky k pravej žrdi prekonal Hajdúcha. Seničania si tak pripísali prvé tri body, naopak nováčik zo Skalice prvýkrát prehral.

Fotogaléria z historicky prvého záhoráckeho derby: Senica - Skalica
.

FK Senica - MFK Skalica 2:1 (1:1)
Góly:
20., 90.+ Hlohovský - 28. Kurák. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Čunta, Kontár, Dolný - Kurák, Lietava, Ciprys, Gašparík, ČK: 90.+ Kurák (Skalica) po druhej ŽK, 4732 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Kontár, Pavlík, Pillár, Čunta - Mráz (87. Hladík), Hlohovský, Komara - Dolný, Kosorin, Kalabiška (71. Ventúra)

Skalica: Hajdúch – Švrček, Majerník (54. Petrovský), Konečný, Ciprys - Bariš, Kurák, Čermák, Mazan – Gašparík (90. Neoveský) - Lietava (77. Jakubek)

Hlasy po zápase:

Eduard Pagáč, tréner Senice: "Veľmi dobrá kulisa, keďže futbal sa hrá pre ľudí. Som rád, že ľudia prišli na prvé derby a spokojný som aj s víťazstvom. Podarilo sa nám streliť gól v nadstavenom čase, takže som rád."



Aleš Křeček, tréner Skalice: "Ja by som chcel pogratulovať domácim k víťazstvu. Zápas sa hral v dobrej kulise, čo sa odrazilo na kvalite zápasu. My sme však boli veľmi nervózni a nepremenili sme dve šance na začiatku. Polčas sme nedohrali dobre ako sme chceli, aj keď sme šli do kabíny s nádejným výsledkom. V druhom dejstve bol zápas taký, že obaja chceli vyhrať. Už to vyzeralo, že zápas sa skončí spravodlivou remízou. Ale futbal je taký, gól sme dostali v 93. minúte zápasu. Chcem sa poďakovať divákom za dobrú atmosféru."


ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 6:2 (3:1)


Diváci v Brezne sa s najväčšou pravdepodobnosťou lúčili s Fortunou ligou, keďže ďalší zápas by mala Podbrezová odohrať už na materskom štadióne, otázny je len odložený so Žilinou. V prvom polčase sa konečne namaškrtili aj gólmi, tri z nich padli do siete nováčika z Michaloviec a prestávková nálada bola povznášajúca. 'Železiari' začali ofenzívne a z úvodnej aktivity vyťažili aj premiérový gól v novej sezóne. Pomohol im k nemu pokutový kop v 12. min po faule Podhorina na Gála-Andrezlyho a presná trefa Melunoviča. Aj v ďalších prstoch mali prsty legionári, z čista jasna v 26. min po dlhom aute Šimčáka sa Vernon 'koníkom' v historicky premiérovom góle Michaloviec vo FL nemýlil a hostia si odrazu trúfali čoraz viac. V 37. min Kuncovu strelu z brejku v poslednej chvíli zblokovala obrana, no o minútu neskôr sa sieť rozvlnila na druhej strane. Po rýchlej akcii Mehanovič zo 16 metrov trafil presne k žrdi a keď v 45. min už v nastavenom čase voľný Vaščák zužitkoval krásnu nahrávku Almaského z krídla, nečudo, že z ihriska odchádzali 'železiari' vyprevádzaní potleskom.

Na archívnej snímke hráči Podbrezovej sa tešia z gólu.
Foto: TASR/Dušan Hein


Po zmene strán sa hostia snažili streliť čo najrýchlejšie kontaktný gól, no chýbal im nápad a nejaká prekvapujúca akcia. Naopak, udreli domáci, v 63. min sa po priamom kope najlepšie v tlačenici zorientoval na malom vápne Kupčík a bolo už zrejmé, kto si pripíše tri body, navyše okorenené rekordnými piatimi gólmi, ten piaty pridal v 69. min Gál-Andrezly, keď sa presadil cez benevolentne brániaceho Galla. Pozoruhodný výsledok ešte kozmeticky upravil v 71. zblízka Hamuľak, čo zdravo naštvalo Mehanoviča a lahôdkou v 90. min po prehodení brankára Kiru stanovil poltucet gólov v sieti hostí.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 6:2 (3:1)
Góly: 12. Melunovič z pok. kopu, 38. Mehanovič, 45+. Vaščák, 63. Kupčík, 69. Gál-Andrezly, 90. Mehanovič - 26. Vernon, 71. Hamuľak. Rozhodca Šuniar, ŽK: Kochan, Migaľa - Podhorin, 2450 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Andrič, Kupčík, Pimpara, Vajda (76. Szöke) - Gál-Andrezly, Kochan (61. Migaľa), Mehanovič, Almaský - Vaščák (64. J. Pančík) - Melunovič

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Koscelník, Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič, Vernon (46. Mensah) - Kunca, Turik (90. Bednár), Leško (60. Regáli) - Hamuľak

Hlasy po zápase:

Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Vyhrali sme 6:2, a pritom som sa strašne veľa rozčuľoval. Súper si zaslúži pochvalu, hral kombinačne a my sme využívali jeho chyby. Mali sme nadštandardú efektívnosť, vybojovali dôležité víťazstvo, ktoré by nás malo povzbudiť do ďalších zápasov. Aj týmto sme chceli prilákať divákov do Podbrezovej, pretože sme možno v Brezne odohrali posledný zápas vo výbornej atmosfére."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Hodnotí sa mi hrozne ťažko, po tej krutej prehre, ani sme si ju nezaslúžili. Snažili sme sa hrať nebojácne, neustále sme chceli niečo s výsledkom urobiť. Po vyrovnaní sme mali aj prevahu, no nevyužili sme ju, naopak, inkasovali sme po ďalšej chybe a do kabíny tretí raz. Psychicky išli hráči dole, káder máme slabší ako vlani v postupovej sezóne. Je to daň za zbieranie skúseností, hlavy sme síce zdvihli, no s hlúpymi chybami."

Mirzad Mehanovič, autor dvoch gólov Podbrezovej: "Už sa sťahujeme do Podbrezovej a víťazstvom sme sa chceli zavďačiť divákom v Brezne. V tomto mužstve som len mesiac, ešte sa zohrávame, dúfam len, že budeme vyhrávať. Snažíme sa trénovať kombinácie, aj hráčov máme technicky vybavených, toto by mala byť naša herná tvár. A vyšiel mi aj ten gólový lob na záver."

Michal Hamuľak, strelec jedného gólu Michaloviec: "Chceli sme hrať futbal a doplatili na ľahké straty lopty. Súper nás vytrestal zo všetkého, na tých šesť inkasovaných gólov treba rýchlo zabudnúť. V šatni možno padnú ostré slová, no liga je dlhá, učíme sa na svojich chybách."