Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Fortunaligisti pomôžu sumou viac ako deväťtisíc eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Práve takúto sumu sa im podarilo vyzbierať v Adventných kolách, posledných dvoch kolách najvyššej súťaže v tomto kalendárnom roku.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Kluby slovenskej futbalovej Fortuna ligy podporia dvanásť charitatívnych projektov vo svojich regiónoch celkovou čiastkou 9208 eur. Práve takúto sumu sa im podarilo vyzbierať v Adventných kolách, posledných dvoch kolách najvyššej súťaže v tomto kalendárnom roku.

"Dobre vieme, že ekonomická situácia u nás nie je jednoduchá. O to viac nás teší úspech projektu Adventné kolá. V porovnaní s minuloročným Mikulášskym kolom sme dokázali získať takmer dvakrát viac prostriedkov, ktoré poputujú na dobrú vec. Verím, že sa nám tak podarí počas sviatočného obdobia aspoň trochu potešiť všetkých tých, ktorým je naša pomoc určená. Chcem touto cestou poďakovať fanúšikom, ale aj hráčom a funkcionárom, jednoducho každému, kto sa do projektu zapojil a prispel k jeho úspešnej realizácii," povedal v oficiálnej tlačovej správe prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák.

Symbolom tohtoročných Adventných kôl boli medovníčky. Časť z nich vyzdobili aj futbalisti a za dobrovoľný príspevok ich rozdali svojim blízkym či fanúšikom. Medovníčky si mohli vziať aj diváci na všetkých decembrových zápasoch Fortuna ligy. "Každý klub si vybral organizáciu či jednotlivca vo svojom regióne, ktorému chce pomôcť. Celý výťažok z projektu Adventné kolá už máme na zvláštnom účte Nadácie ÚLK a v najbližších dňoch ho rozdelíme jednotlivým príjemcom. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné aktivity v oblasti spoločenskej zodpovednosti, ktoré pripravujeme na budúci rok," povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Zoznam podporovaných subjektov

AS Trenčín - OZ Silnejší slabším
Slovan Bratislava - OZ Hypotonik
Spartak Myjava - Domov sociálnych služieb Úsvit
Spartak Trnava - Detský domov v Trnave
MŠK Žilina - OZ Náruč
MFK Ružomberok - ZO SZTP-Ružičky
DAC Dunajská Streda - Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Dunajskej Strede OZ Dogazyl, Slovenský zväz telesne postihnutých, ZO rodičov telesne postihnutých detí č. 75
ŽP Šport Podbrezová - Detské oddelenie NsP Brezno
ViOn Zlaté Moravce - Denisko
FK Senica - Senický útulok
Zemplín Michalovce - Anima – zariadenie sociálnych služieb
Tatran Prešov - MyMamy, o.z.