Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Michalovský výkon bez života predĺžil negatívnu sériu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Tón zápasu udala premenená penalta Ružomberčana Qoseho, ktorý po polhodine hry poslal hostí do vedenia.

Michalovce 12. mája (TASR) - Aj po 12. vzájomnom zápase platí, že futbalisti MFK Zemplín Michalovce od postupu do najvyššej súťaže nezdolali MFK Ružomberok. V 8. kole fortunaligovej skupiny o titul podali doma vlažný výkon, na ktorom sa podpísali aj viaceré hráčske absencie.

Podľa stredopoliara Jozefa-Šimona Turíka bol kľúčový gól v úvode druhého polčasu, ktorý ubral na michalovských snahách o vyrovnanie. "Vieme, že doma môžeme vyhrať s každým, ale určite nie po výkone, aký sme predviedli proti Ružomberku. Mali sme síce nejaké náznaky šancí, ale dostali sme ľahké góly. Pokiaľ chceme vyhrať, nemôžeme hrať takto," zdôraznil Turík.

Tón zápasu udala premenená penalta Ružomberčana Qoseho, ktorý po polhodine hry poslal hostí do vedenia. Dianie na trávniku následne ožilo, diváci videli viacero zaujímavých situácií pred obomi bránkami, no góly padali opäť iba do bránky domácich.

"Prehrávali sme súboje, v tom mali Ružomberčania navrch. A najmä premenili svoje šance, preto vyhrali. Pre každé mužstvo je nepríjemné inkasovať gól po návrate z kabíny, zvlášť keď predtým prehráva 0:1. Prišli sme nabudení na ihrisko, chceli sme skórovať a naopak sme inkasovali. Škoda, tento zápas nám nevyšiel," konštatoval Turík.

Michalovčanom sa štvrtýkrát v sezóne stalo, že doma neskórovali, prehra 0:3 je pre nich najvyššia domáca v sezóne. Podľa trénera Antona Šoltisa za zápas zlomil po prečíslení hostí v 52. minúte, ktoré gólom na 0:2 zakončil Gerec.

"Po góle na 0:2 to už nemalo patričnú kvalitu z našej strany," konštatoval Šoltis. Tomu spravili vrásky na čele aj absencie viacerých hráčov, ktorí odstúpili počas duelu. Zdravotné problémy majú Danko, Žofčák, Carrillo a aj Petro, ktorý mal po tvrdom zásahu loptou podozrenie na otras mozgu.

Dve kolá pred koncom sezóny 2018/2019 je pravdepodobné, že Michalovčania obsadia 5. miesto. Štvrtú Žilinu, ktorá má 9-bodový náskok, už nedobehnú, predbehnúť by ich mohla iba šiesta Sereď, ktorá má 6-bodové manko. V zápase s Ružomberkom sa zdalo, akoby možno aj vplyvom postavenia v tabuľke domáci stratili potrebnú iskru. "Bolo to také bez života, tak to veru asi vyzeralo. Do zápasu sme však išli s iným cieľom, chceli sme hrať lepšie a vyhrať," dodal Turik.