Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Nwofor po príchode do Trenčína: Túžim byť pevnou súčasťou mužstva

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nwofor posilnil Trenčín ako voľný hráč po tom, ako s ním rozviazala spoluprácu portugalská Boavista Porto.

Trenčín 12. septembra (TASR) - Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín vystužil svoj káder o ďalšieho nigérijského reprezentanta. Pod Matúšov hrad zavítal útočník Uche Nwofor, ktorý sa dohodol s vedením klubu na ročnej zmluve s opciou na dve sezóny.

Nwofor posilnil Trenčín ako voľný hráč po tom, ako s ním rozviazala spoluprácu portugalská Boavista Porto. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ, ktorý má za sebou sériu zranení, bol účastníkom majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii, nastúpil v záverečných minútach skupinového šlágra s Argentínou i osemfinálového súboja s Francúzskom. Na konte má šesť reprezentačných štartov a tri góly. Svojej krajine pomohol k triumfu na africkom šampionáte hráčov do 20 rokov, kde sa stal najlepším strelcom turnaja.

"Som šťastný, tím ma privítal veľmi dobre. Atmosféra v kabíne je skutočne vynikajúca. Stretol som rôzne národnosti, od Slovákov cez mojich krajanov, Argentínčana, Brazílčanov. Všetci sú skvelí. Cítim sa tu veľmi dobre, chcem pomôcť mužstvu. Bude to určitý čas trvať, verím však, že postupne budem stále viac užitočnejším a platnejším hráčom. Túžim byť pevnou súčasťou mužstva a pomáhať chalanom k splneniu cieľov," vyhlásil Nwofor pre oficiálnu internetovú stránku trenčianskeho klubu.

Vedenie AS už vo štvrtok potvrdilo angažovanie reprezentanta Nigérie Reubena Gabriela, 25-ročný stredopoliar podpísal s úradujúcim šampiónom Fortuna ligy ročný kontrakt s opciou na dve sezóny. Gabriel si pred príchodom do Trenčína takisto obliekal dres Boavisty, a tiež sa predstavil na MS v Brazílii. Káder AS nedávno opustili dvaja nigérijskí hráči, Ibrahim Rabiu odišiel do KAA Gent a Kingsley Madu do SV Zulte Waregem.