Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalistov Senice viedlo na prvom tréningu duo Mentel - Vacula

Na snímke dočasný tréner FK Senica Miroslav Mentel počas prvého tréningu v letnej príprave pred štartom nového ročníka Fortuna ligy 18. júna 2018 v Senici. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V klube, ktorý si príslušnosť medzi slovenskou elitou zabezpečil v májovej baráži, momentálne finišujú s dotiahnutím zmlúv s realizačným tímom.

Senica 18. júna (TASR) - Senickí futbalisti začali v pondelok prípravu na novú sezónu Fortuna ligy 2018/19 v oklieštenom zložení a ešte bez hlavného trénera. Mužstvo na úvodnom tréningu viedol Miroslav Mentel, ktorý je momentálne poverený vedením A-tímu. V klube, ktorý si príslušnosť medzi slovenskou elitou zabezpečil v májovej baráži, momentálne finišujú s dotiahnutím zmlúv s realizačným tímom.

Senické "áčko" začalo s hráčmi, ktorí majú platné zmluvy, resp. sú na hosťovaní, a tých doplnili viacerí dorastenci. Pod palcom ich malo duo Mentel a kondičný tréner Tomáš Vacula. V realizačnom tíme už nefiguruje asistent Michal Ščasný, ktorý odišiel do Trnavy. O budúcnosti trénera Tona Caanena z Holandska by mala padnúť definitíva do stredy. "Je ešte viacero otáznikov. Momentálne finišujú rokovania s investorom z Venezuely. Je to ten istý, ktorý bol od jarnej časti a uplatnil si opciu. V najbližších dňoch sa bude riešiť aj káder, s ktorým sa budeme prezentovať v tomto ročníku súťaže," uviedol generálny manažér Martin Šnegoň.

"Mali sme tri týždne voľno, dostatočne sme si oddýchli. Už sa budeme koncentrovať na prípravu a prvé jesenné kolo s Trnavou. Už sme hodili záchranu za hlavu a dúfam, že už nebudeme riešiť niečo podobné v novej sezóne. Máme v pláne šesť zápasov s kvalitnými súpermi, tešíme sa dúfam, že sa dobre pripravíme," povedal na prvom tréningu stredopoliar Jakub Krč.

Záhoráci majú na programe šesť prípravných zápasov, prvý odohrajú v sobotu 23. júna s českým druholigovým Znojmom. Generálkou na FL bude duel 14. júla na pôde maďarského prvoligistu MTK Budapešť.

Program prípravných zápasov FK Senica:

sobota 23. júna: FK Senica - 1. SC Znojmo (bude sa hrať na štadióne v Šaštín-Stráže)
streda 27. júna: FK Senica - FC Petržalka Akadémia (dejisko v riešení)
sobota 30. júna: FC Baník Ostrava - FK Senica (bude sa hrať na štadióne v Kroměříži)
streda 4. júla: FK Senica - KFC Komárno (dejisko v riešení)
sobota 7. júla: FK Senica - Budafoki LC (dejisko v riešení)
sobota 14. júla: MTK Budapešť - FK Senica (bude sa hrať na štadióne v Budapešti)