Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

FORTUNALIGA: Slovan blízko k prestupu Rafaela, musí prejsť prehliadkou

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ratao začal v akadémii brazílskeho klubu Sao Paulo, do Európy prvýkrát prišiel v lete 2018, keď si ho stiahol Luhansk.

Bratislava 3. februára (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava je blízko k príchodu brazílskeho útočníka Rafaela Rataa z ukrajinskom tíme Zorja Luhansk. "Belasí" sú dohodnutí s hráčom i klubom, no hosťovanie bude spečatené až po tom, ako absolvuje lekársku prehliadku. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovana.

Dvadsaťtriročný Brazílčan absolvuje testy počas víkendu, ak nimi prejde, v Slovane bude hosťovať do konca sezóny a s možnosťou opcie na trvalý prestup.

"Ratao je veľmi zaujímavý ofenzívny hráč, ktorého sme dlhodobo sledovali. Výborný dojem zanechal v letných zápasoch kvalifikácie Európskej ligy, keď skóroval proti Brage i Lipsku, kde sme ho sledovali naživo. Sme dohodnutí na podmienkach s hráčom i klubom, dohodli sme sa na polročnom hosťovaní s možnosťou opcie na trvalý prestup. Musíme však ešte dôkladne vyhodnotiť jeho zdravotný stav, keďže v posledných mesiacoch vinou zdravotných problémov vynechal viacero zápasov. Podstúpil dôkladné vyšetrenia, prvé výsledky by sme mali mať k dispozícii v najbližších hodinách. Komunikujeme s klubovým lekárom, pričom Ratao už odcestoval do Turecka na ďalšie testy s našimi fyzioterapeutmi. Verím, že všetko bude v poriadku a že úspešne prejde lekárskou prehliadkou. Práve jej úspešné absolvovanie je podmienkou pre uskutočnenie hosťovania. Až potom budeme finalizovať jeho príchod a oficiálne predstavíme Rataa ako našu novú posilu," vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Ratao začal v akadémii brazílskeho klubu Sao Paulo, do Európy prvýkrát prišiel v lete 2018, keď si ho stiahol Luhansk. V prebiehajúcej sezóne odohral v ukrajinskej najvyššej súťaži 11 zápasov, v ktorých strelil dva góly. Rovnaký počet ich dal aj v štyroch zápasoch Európskej ligy.