Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Trnava sa pokúsi predĺžiť sériu, majster v Michalovciach

Futbalisti Spartaka Trnava Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Trnavský Spartak sa proti ligovej Podbrezovej pokúsi o 3. triumf v sérii, tím Miroslava Karhana v minulých kolách vyhral zhodne 1:0 nad Senicou a Zlatými Moravcami a v tabuľke okupuje piate miesto.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa počas nastávajúceho víkendu prehupne do druhej tretiny. Po 11. kole Fortuna ligy 2016/17 si najlepšiu východiskovú cestu za titulom "vyšliapal" MŠK Žilina, ktorý má pred druhým FO ŽP Šport Podbrezová náskok šesť bodov. V sobotu sa "žlto-zelení" v rámci 12. kola predstavia v NTC Senec proti DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý v doterajšom priebehu sezóny vyhral jediný duel a so ziskom ôsmich bodov mu patrí až 10. priečka v tabuľke.

Trnavský Spartak sa proti ligovej "šťuke" z Podbrezovej pokúsi o tretí triumf v sérii, tím Miroslava Karhana v minulých kolách vyhral zhodne 1:0 nad Senicou a Zlatými Moravcami a v tabuľke okupuje piate miesto. Najbližší súper "bílích andelov" sa môže pýšiť skalopevnou defenzívou, ktorá v jedenástich ligových súbojoch umožnila protivníkom skórovať len štyrikrát. V minulom kole utrpeli "železiari" vôbec prvú prehru v tomto ročníku súťaže (0:1 so Žilinou - pozn.), po ktorej narástla ich strata na lídra.

"Sú v laufe, majú veľmi dobré výsledky. Ich spôsob hry bude pre nás náročný. Vychádzajú z dobre organizovanej obrany, ktorú nebude jednoduché nalomiť," citovala oficiálna stránka Spartaka trénera Miroslava Karhana, ktorý nemôže počítať s viacerými hráčmi. Pre zranenie sa v stretnutí neobjavia Kadlec, Bello a Schranz. Počas reprezentačnej prestávky v Spartaku skončil Eder Araujo, vrátil sa do Brazílie. Po kartových trestoch sú späť Godál s Mikovičom. "Budem spokojný s víťazstvom. V šatni som ale chalanom niekoľkokrát povedal, že ma poteší aj to, keď im ľudia po zápase zatlieskajú. Napriek tomu, že sme naposledy vyhrali, ľudia zo štadióna spokojní neodchádzali. Verím, že teraz to bude opačne," želá si Karhan.

V ďalších zápasoch Myjava hostí ViOn Zlaté Moravce-Vráble, posledný Prešov hrá doma so štvrtým Ružomberkom a do Michaloviec zavíta úradujúci majster AS Trenčín. Kolo dohrajú v nedeľu na Pasienkoch, kde bratislavský Slovan vyzve Senicu. "Belasí" si asociačný termín vyplnili prípravným zápasom s maďarským šampiónom Ferencvárosom Budapešť, s ktorým prehrali 1:2. V lige potrebuje Slovan zbierať body, naposledy síce zdolal Michalovce 3:1, predtým ho však neúspešná séria výsledkov zrazila až do strednej časti tabuľky.

Až tri zápasy 12. kola ponúknu televízne spoločnosti v priamych prenosoch. Na RTVS uvidia fanúšikovia duel Michalovce - Trenčín, TV DAJTO odvysiela zápas Dunajskej Stredy so Žilinou a z Pasienkov ponúkne priamy prenos súboja Slovan - Senica nová televízna spoločnosť 213.

Program 12. kola Fortuna ligy:

sobota 15. októbra:

17.00 1. FC Tatran Prešov - MFK Ružomberok (rozhodujú Očenáš - Brendza, Kováč)
17.00 Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová (Vnuk - Weiss, Žákech)
17.00 Spartak Myjava - ViOn Zlaté Moravce-Vráble (Marhefka - Balko, Lieskovský)
17.00 MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín (Kružliak - Benko, Galo, PP RTVS)
20.30 DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina (Sedlák - Mókoš, D. Hrčka, PP DAJTO, hrá sa v NTC Senec)

nedeľa 16. októbra:

17.30 ŠK Slovan Bratislava - FK Senica (Vlk - Tomčík, Chládek, PP 213)