Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Košíc si poradili s Trnavou 2:0

Na snímke vpravo hráč MFK Košice Peter Šinglár, vľavo hráč Spartaka Trnava Martin Milkovič v zápase 7. kola futbalovej Fortuna ligy MFK Košice – Spartak Trnava v Košiciach v nedeľu 24. augusta 2014. FOTO TASR/František Iván

O prvú strelu medzi tri žrde sa postaral v 15. minúte Viazanko.

Košice 24. augusta (TASR) - Už v 5. minúte zle odkopol loptu domáci brankár Tofiloski, no Jendrišek netrafil opustenú bránu. Domáci hráči pôsobili aktívnejším dojmom smerom dopredu a o prvú strelu medzi tri žrde sa postaral v 15. minúte Viazanko, ktorý strelou spoza šestnástky prinútil Rusova k zákroku.

O päť minút neskôr sa do stopercentnej šance dostal Škutka, ktorý síce prekonal Rusova, ale Greššák v poslednej chvíli poslal loptu vedľa pravej žrde. Na opačnej strane pohrozil Siva, stav sa však nezmenil. Skóre duelu otvoril v 26. minúte košický obranca Sekulič, ktorý prízemnou strelou obstrelil Rusova - 1:0. V ďalšom priebehu obidve družstvá pozorne bránili a vyrážali do protiútokov. V úplnom závere prvého dejstva zakončoval pred Stijakovičom osamotený Schranz, jeho hlavičkový pokus však košický brankár reflexívne zneškodnil.

Druhý polčas odštartovala dobrá príležitosť domáceho Kavku, ktorý však po rohovom kope hlavou netrafil bránu hostí. Na opačnej strane donútil k zákroku Stijakoviča Jendrišek. Ten istý hráč sa dostal k zakončeniu aj v 75. minúte, Stijakovič však včasným vybehnutím zmaril jeho snahu o vyrovnávajúci zásah. O minútu neskôr sa po centri z pravej strany dostal k hlavičkovému zakončeniu Sekulič, no netrafil hosťujúcu bránu. Po góle volalo predovšetkým zakončenie Haskiča, ktorý z rohu šestnástky "vyprášil" rukavice trnavského brankára. V 82. minúte mali hostia výhodu pokutového kopu, keď Bašista nedovolene zastavil nabiehajúceho Sivu. Loptu si na biely bod postavil kapitán Vlasko, ale Stijakovič mu vystihol smer a loptu vytlačil na rohový kop. V závere hrali hostia vabank, Viazanko po rohovom kope unikol z vlastnej polovice, loptu posunul nabiehajúcemu Skvašíkovi a ten strelou do prázdnej brány poistil víťazstvo domácich - 2:0.



Prvá prehra Slovana, premiérové triumfy Ružomberka a Košíc

V 7. kole futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 si premiérové víťazstvá v sezóne pripísali hráči MFK Ružomberok a MFK Košice. "Ruža" si v sobotu poradila so ŽP Šport Podbrezová 2:0.

Naopak, prvýkrát v ročníku ochutil trpkosť prehry Slovan Bratislava, úradujúci slovenský majster podľahol Spartaku Myjava na jeho ihrisku 1:2. Na čelo tabuľky sa dostala Žilina vďaka hladkému triumfu nad Zlatými Moravcami 4:0, doterajší líder Trenčín, ktorý v piatok remizoval v Senici 1:1, je o skóre druhý. Trenčania zostávajú jediným nezdolaným mužstvom.

Po stretnutiach 7. kola futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 je na čele poradia strelcov so štyrmi gólmi Ján Vlasko (Spartak Trnava).



MFK Košice - Spartak Trnava 2:0 (1:0)


Gól: 26. Sekulič, 90.+ Skvašík. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Šinglár, Bašista, Viazanko - Kuzma, Schranz, 1855 divákov

Zostavy a striedania:
Košice:
Tofiloski (8. Stijakovič) - Mikuláš Tóth, Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár (70. Skvašík) - Viazanko, Korijkov, Bukata - Haskič, Škutka (79. Diaby)
Trnava: Rusov - Siva, Greššák, Martin Tóth, Čonka - Kuzma (48. Casado) - Schranz, Vlasko, Chovanec (61. Silva) - Jendrišek, Mikovič (68. Janeček)

Výsledky 7. kola Fortuna ligy:
FK Senica - AS Trenčín 1:1 (0:0)
MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 2:0 (0:0)
Dukla Banská Bystrica - DAC Dunajská Streda 0:0
MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 4:0 (2:0)
Spartak Myjava – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1)
MFK Košice - Spartak Trnava 2:0 (1:0)


Fotogaléria: MFK Košice – Spartak Trnava


Hlasy po zápase

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Na nás sa vytvoril tlak už včera, keď Ružomberok a Myjava v sobotu zvíťazili a odskočili nám na rozdiel šiestich bodov. Vedeli sme, že iba víťazstvo nás môže udržať v bodovom kontakte s nimi. Na chlapcov to bol obrovský tlak a z našej strany to nebol optimálny výkon. Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité, mali sme obrovské šťastie a je pre nás vzpruhou."

Juraj Jarábek, tréner FC Spartak Trnava: "Očakával som takýto zápas, pretože sme hrali štrnásty zápas v priebehu piatich týždňov. Previedli sme však dobrý výkon a futbal. Košice sa ujali vedenia po našej hrubej chybe a išli do brejku. Mikovič urobil detskú chybu a Košice ju využili. Kľúčové momenty boli zranenie Tofiloského, keď Jendrišek netrafil prázdnu bránu a nepremenená penalta."