Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Ružomberok porazil Myjavu, Slovan zvíťazil v Zlatých Moravciach

Na archívnej snímke hráči MFK oslavujú druhý gól. Foto: TASR/Dušan Hein

Dnes sa odohrali tri stretnutia Fortuna ligy.

Ružomberok 7. marca (TASR) - Hneď úvod stretnutia pod Čebraťom bol rušný. V 6. minúte sa po rohovom kope, ktorý z ľavej strany zahrával Sapara, k odrazenej lopte dostal Rosa a bolo 1:0. V domácom tábore ešte neutíchla ani radosť z gólu a Pekár po peknej kolmici vyrovnal. Vzápätí spoza šestnástky pozornosť domáceho brankára Šavola preveril Duga. Od začiatku sa v Ružomberku hral svižný a zaujímavý futbal. V 24. minúte z diaľky vystrelil Pekár a Liptákov od pohromy zachránila len pravá žrď. V 33. minúte Šavol na roh vyboxoval Danielovu strelu. Spartakovci od vyrovnávajúceho gólu lepšie kombinovali a boli aj vpredu nebezpečnejší. V 39. minúte sa však veľká možnosť naskytla domácim, Kružliakov pokus o center vo "veľkom vápne" rukou zasiahol Jánošík a Smolák nariadil pokutový kop. Loptu si postavil Masaryk, ale minul bránu.

Druhý polčas Liptáci otvorili bleskovým gólom. Na Saparov priamy kop si nabehol J. Maslo a hlavou nezadržateľne rozvlnil sieť – 2:1. V 52. minúte po rýchlej akcii hostí Pekár vysunul Peňašku, ten v gólovej pozícii minul bránu. V 79. minúte krížnu strelu Nagya Solnička vytesnil na roh. V 83. minúte o Boszorádovom prieniku z prvej napriahol Sapara, ale ľavačkou mieril nad. Po druhom góle boli Ružomberčania dlhšie aktívnejší a viac sa tlačili na súperovu "polovicu", v posledných dvadsiatich minútach Myjavčania ožili v ofenzíve a hral sa prelievala z jednej strany na druhú. Na skóre sa už ale nič nezmenilo.

MFK Ružomberok – Spartak Myjava 2:1 (1:1)
Góly:
6. Rosa, 46. J. Maslo – 7. Pekár. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Gerát, Almaský, Janič – Bilovský, Daniel, Cernáček, Pekár, 2153 divákov.

zostavy a striedania:
Ružomberok:
Šavol – Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Rosa – Nagy – Zošák, Gerát, Sapara (90. Vavrík), Turčák (46. Almaský) – Masaryk 71. Janič)

Myjava: Solnička – Častulin (64. Kolár), Jánošík, Černáček, Švec – Marček – Daniel, Pekár, Bílovský, Duga (76. Janco) – Peňaška (60. M. Kuzma)


Hlasy po zápase
Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Vo všetkom súhlasím s kolegom, musím povedať to, čo pre siedmimi dňami, že futbal sa hrá na víťazstva a my sme ho získali. Chlapci na ťažkom teréne ukázali ľuďom dobrý futbal. Ešte stále sme tam, kde nepatríme, ale dve víťazstva potešili a na Banskú Bystricu sa budeme musieť ešte lepšie pripraviť. Chceli sme dať gól zo štandardky a to sa aj podarilo."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Myslím, že diváci videli dobrý zápas, hráčom nemám čo vyčítať. Chceli sme bodovať, čo sa nám nepodarilo. To je jediné negatívum tohto stretnutia. Neubránili sme dve súperove štandardky. V prvom polčase sme boli určite lepším mužstvo, za stavu 2:1, sme mali dať druhý gól, ale nám to nevyšlo. Domáci dali dva góly, preto vyhrali."

ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 0:2

Zlaté Moravce 7. marca (TASR) - Úvodné dejstvo stretnutia veľa futbalovej krásy neprinieslo. Hral sa typicky medzišestnástkový futbal s pramálom streleckých príležitostí na oboch stranách. V prvej streleckej možnosti sa po štvrťhodine hry ocitol Charizopulos, ale jeho prudkú strelu z rohu malého vápna pozorný Krnáč vyrazil. V 35. minúte sa predviedol novic v domácom drese Juhar, ktorého strelu z 18 m Krnáč pohodlne kryl. Do vedenia mohli ísť domáci v 37. minúte, keď sa v čistej príležitosti citol Charizopulos, ale zoči-voči brankárovi namieril iba do neho. V 44. minúte vyrobil hrubku Pintér, k lote sa dostal Štefánik, nezištne posunul Peltierovi a pre toho už nebol problém poslať loptu za chrbát bezmocného Kováča.

Do 2. polčasu vstúpili aktívnejšie domáci. V dvoch dobrých príležitostiach sa ocitol Orávik, ktorý si v 49. minúte nabehol na dlhú Szökeho prihrávku, ale z hranice šestnástny mieril nad. O 2 minúty jeho dobrú strelu z 12 m zblokoval Čikoš. V 79. minúte mohlo byť po stretnutí, keď Zreľák našiel v malom vápne Peltiera, ale toho v poslednej chvíli zázračne vychytal Kováč. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale defenzíva belasých stála na pevných nohách. V 87. minúte domáci nešťastník Pintér vysunul Zreľáka, ktorý zoči-voči Kováčovi s prehľadom skóroval na 0:2. Belasí využili dve hrubé chyby, a preto si zo Zlatých Moraviec odvážajú 3 body.
FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
Góly:
44. Peltier, 87. Zreľák. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Pavelka, Mance - Peltier, Jablonský, 2126 divákov.

zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce:
Kováč – Pavlenda, Tipurić, Pintér, Chren – Orávik, Szöke, Charizopulos, Juhar (61. Mazan), Karaš (80. Mitinič) – Pavelka (72. Mance).

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš, Saláta, Gorosito, Jablonský – Dobrotka (68. Lásik), Simović, Peltier (81. Mészáros), Štefánik (89. Ďuriš), Kubík - Zreľák.


Hlasy po zápase
Branislav Mráz, tréner ViOnu:
"Gratulujem súperovi k víťazstvu. Dnes to bol boj, v stretnutí nebolo veľa šestnástkových situácií. Dôležité bolo pre vývoj stretnutia, že Charizopulos nedokázal premeniť svoju príležitosť. Naopak, pri oboch góloch súpera sme urobili veľké chyby. Nič sa však nedeje, ideme ďalej. Verím, že prídu aj víťazstvá."

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Vedeli sme, že pôda v Zlatých Moravciach je pre favoritov vždy horúca, preto som nabádal svojich hráčov, aby k stretnutiu pristúpili zodpovedne. Zápas bol veľmi bojovný, obojstranne sa hralo agresívne. Napokon sme dali dva góly, a preto som spokojný s víťazstvom."

Dunajská Streda - ŽP Podbrezová 1:0

Dunajská Streda 7. marca (TASR) - Už vo štvrtej minúte hrozili hostia, po ľavej strane prenikal Nworah, jeho centrovanú loptu hlavičkoval nad bránu Vaščák. V prvej štvrťhodinke sa hralo prevažne medzi šestnástkami, ale s viacerými nepresnosťami na oboch strán. V 23. minúte mali šancu na kopačkách domáci, Štepanovský z ľavej strany prihral do pokutového územia k Szarkovi, ktorého však blokoval brankár Hanák. Posledných 15 minút v prvom polčase prinieslo vzrušenie. V 32. minúte mohli ísť do vedenia hostia, po prihrávke Greška z ľavej strany Škutka nastrelil žrď. O minútu neskôr pohrozili domáci, po akcii v pokutovom území sa dostala lopta k Sesarovi, jeho strelu však zblokovali na roh. V 35. minúte Škutka peknou prihrávkou vysunul Nworaha, ktorý popri Kwinovi vystrelil na bránu, ale Polaček famóznym zákrokom chytil. Z následného rohového kopu hrozil Minčič, ale už bol v ofsajde.

Druhý polčas začala Dunajská Streda aktívne, a hneď s dvoma príležitosťami, najprv strela Pape Sarra minula tesne bránu, o minútu neskôr sa nepresadil Štepanovský. V 56. minúte opäť pohrozili opäť domáci, Ujlaky prihral z pravej strany do pokutového územia, z otočky sa snažil vystreliť Szarka, zblokovaná lopta sa dostala k Ljubicicovi, ale jeho tvrdá strela tesne minula Hanákovu bránu. Od 60. minúty sa hra upadla, ale viac z nej mala Dunajská Streda. V 73. minúte po rohovom kope sa lopta dostala až k Brašeňovi, jeho strela však išla mimo. V 83. minúte zahrávali domáci až tri rohové kopy, a až z tretieho pokusu pohrozil hlavičkou Michalík. V 87. minúte mal šancu na kopačke Szarka, ale z otočky zo 16-metrov vyslal slabú strelu. O minútu neskôr udrela Dunajská Streda, po rohovom kope Brašeňa poslal hlavou loptu do siete Michalík – 1:0. Hostia sa snažili hneď vyrovnať, ale hlavičku Vaščáka Polaček zlikvidoval.
FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)
Gól:
88. Michalík. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Štepanovský - Hovančík, Vaščák, Migaľa, 3211 divákov.

zostavy a striedania:
DAC:
Polaček – Turňa, Kwin, Michalík, Šnirc – Ljubicic – Ujlaky (70. Brašeň), Sesar (82. Ľupták), Krišto (46. Pape Sarr), Štepanovský – Szarka

Podbrezová:
Hanák – Migaľa, Kupčík, Minčič, Greško – Hovančík – Nworah (68. Šlapák), Podio, Kochan, Vaščák – Škutka


Hlasy po zápase
Tomislav Marič, tréner DAC-u:
"Veľmi ťažko sme sa dostávali do zápasu, spravili sme veľa chýb, hrali sme veľmi nervózne. V niektorých situáciách nás podržal brankár Polaček. Druhý polčas bol iný, mužstvo ukázalo, že má silu. Mali sme tri šance, ale nepremenili sme ich. Ku koncu sme víťazstvo vydreli."

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Chcel by som zagratulovať domácim k víťazstvu, výkon korunovali gólom z 88. minúty. V prvom polčase sme mali dve čisté šance, nastrelili sme aj žrď. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Chcem pochváliť divácku kulisu a celé prostredie, aké panovalo v Dunajskej Strede."