Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

Futbalista Senice Juraj Piroska čakal miernejší trest

Juraj Piroska Foto: TASR

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu udelila Jurajovi Piroskovi dvojmesačný dištanc.

Bratislava 3. mája (TASR) - Futbalistu FK Senica Juraja Pirosku nepríjemne prekvapil verdikt Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ). Tá mu po vylúčení v minulotýždňovom zápase Corgoň ligy proti Košiciam (3:2) udelila dvojmesačný dištanc. Senický kapitán si šesť minút pred koncom neudržal nervy na uzde a "vypenil" pri posúdení spornej situácie v neprospech svojho tímu. V návale emócií pritom vyrazil z ruky asistenta rozhodcu Branislava Hancka zástavku.

"Čakal som oveľa miernejší trest. Nezostáva mi však nič iné, len to prijať. Po polovici trestu sa odvolám, aby som stihol záver sezóny," uviedol 27-ročný útočník v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka Šport a poprel, že jeho konanie bolo úmyselné. "Impulzívne som gestikuloval, ale že by som sa na rozhodcu zahnal, to odmietam. To som povedal aj na disciplinárke a myslel som si, že to zaváži. Z mojej strany nešlo o úmysel, mohol to tak vnímať aj asistent."

K celému incidentu sa vyjadril aj prezident klubu Viktor Blažek a Pirosku zrejme neminie finančný postih: "Disciplinárka vychádzala podľa určitých pravidiel, paragrafov a o konečnom treste pre Pirosku nediskutujeme. Navyše bol druhý raz v sezóne vylúčený. Mali sme s ním pohovor a na budúci týždeň budeme riešiť jeho finančný postih. Juraj Piroska je výborný hráč, líder mužstva a pre nás extrémne dôležitý. V jeho absencii cítime citeľnú stratu, ale treba povedať, že svojím extempore v zápase s Košicami zbytočne oslabil kolektív," uviedol Blažek pre Šport.

Piroskovi sa v tejto sezóne darí. Na konte má 13 gólov a spolu s Tomášom Malecom z Trenčína vedie poradie strelcov.