Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Nitra ´ulovila´veľkú rybu, na jar so stopérom Ghany Mensahom

John Mensah Foto: TASR/AP

Ak by Nitra oficiálne získala skúseného stopéra Mensaha, nový tréner Ladislav Hudec by mal k dispozícii obrancu, ktorý sa dostal s Ghanou v roku 2006 na MS v Nemecku do osemfinále.

Nitra 24. februára (TASR) - Futbalový corgoňligista FC Nitra zrejme získa pred začiatkom jarnej časti sezóny do svojich radov hráča svetového formátu.
Defenzívu tímu, ktorý len prednedávnom prevzal tréner Ladislav Hudec, by mal podľa portálu www.nitra.sme.sk vystužiť bývalý kapitán Ghany John Mensah.

Definitíva okolo oficálnej dohody s tridsaťjedenročným futbalistom ešte neodznela.

Ako však uvádza generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni, Mensah by nakoniec predsa len mal na jar pôsobiť pod Zoborom. "John prišiel z iniciatívy Ľuboša Moravčíka, čo si veľmi vážim. Predsa, keď zaznie meno Johna Mensaha, ľudia, ktorí sa o futbal zaujímajú, spozornejú. Ak si pozrieme jeho futbalový životopis, kde hral a koľko, je to veľmi zaujímavé. Neviem, kedy naposledy bol hráč s takou históriou v Nitre," povedal pre internetové vydanie denníka SME v regióne Nitra Petráni.

Skúsený stopér pôsobil v minulosti vo významných svetových francúzskych kluboch ako Olympique Lyon, Stade Rennes či v anglickom Sunderlande. V Lyone dokonca podpísal v roku 2008 päťročný kontrakt na 8,4 milióna eur. V súčasnosti je však hráčom prvoligového ghanského tímu Asante Kotoko.

"Je pravda, že posledný polrok nepôsobil na takej futbalovej úrovni, ktorá by nadväzovala na jeho minulosť, a vytratil sa z očí futbalových priaznivcov. Keď však má za sebou to, čo má, futbal asi hrať vie a bude záležať na tom, ako bude pripravený," dodal Petráni.

Ak by Nitra oficiálne získala skúseného stopéra Mensaha, jej šance na záchranu medzi slovenskou futbalovou elitou by sa určite zvýšili. Nový tréner Ladislav Hudec by mal k dispozícii obrancu, ktorý sa dostal s Ghanou v roku 2006 na MS v Nemecku do osemfinále. O štyri roky neskôr v Južnej Afrike dokonca doviedol národný výber do štvrťfinále, kde v penaltovom rozstrele o postup s Uruguajom nepremenil pokutový kop a Ghana prehrala na jedenástky 2:4. V tom istom roku získal na Africkom pohári národov striebro, dva roky predtým bronz.

Nitre patrí po jesennej časti CL predposledná jedenásta priečka s desiatimi bodmi, a síce posledná Dunajská Streda má rovnaký počet bodov, na konci ročníka príde o šesť pre aféru ovplyvňovania výsledkov štvorice jej bývalých hráčov.