Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Fortunaliga

V derby bez diváckej kulisy Slovan povedie nový kouč Papavasiliou

Nikodimos Papavasiliou Foto: TASR/Michal Svítok

Trnavčania v sobotu slávnostným galaprogramom otvorili novú City Arénu, preto sa hrá až v utorok.

Bratislava 24. augusta (TASR) - V utorok sa na bratislavských Pasienkoch dohrá 6. kolo Fortuna ligy 2015/2016 zápasom Slovan - Trnava. Pôjde už o 131. najväčšie slovenské derby, bude však v tieni diváckeho nezáujmu, keďže oba fanúšikovské tábory na neho vyhlásili bojkot.

"Belasých" povedie v prvom súťažnom zápase nový tréner Nikodimos Papavasiliou z Cypru. Zaujímavé je, že aj v poslednom ligovom stretnutí s rivalom v minulej sezóne viedol 11. apríla Slovan nový muž. Dušan Tittel vtedy nahradil odvolaného Jozefa Chovanca a na starom Štadióne Antona Malatinského sa zrodila bezgólová remíza.

Trnavčania v sobotu slávnostným galaprogramom otvorili novú City Arénu, preto sa hrá až v utorok. Ani v tábore "andelov" to nemá tréner Juraj Jarábek najlepšie, české médiá už informovali o jeho nahradení Jakubom Dovalilom, ktorý viedol českú dvadsaťjednotku. Majiteľ Spartaka Vladimír Poór to ale dementoval.

"Pred súbojom Ultras Spartaka a občianske združenie Bíli Andeli vyzvali aj ostatných priaznivcov "červeno-čiernych" na neúčasť na tribúnach v tomto najslávnejšom slovenskom súboji. Rozhodli sa takto postaviť na stranu Ultras Slovana, ktorí sa dostali do konfliktu s vedením svojho klubu. Priaznivci, ktorí nevycestujú do Bratislavy, môžu duel sledovať v priamom prenose Slovak Sport TV, ktorá tiež začína vysielať najvyššiu futbalovú súťaž naživo. Fortuna ligu tak bude môcť futbalová verejnosť sledovať až cez tri slovenské kanály, k RTVS sa totiž od ôsmeho kola pridáva už dlhšie avizované TV Dajto," uviedol Spartak na oficiálnom webe.

Trnava naposledy vyhrala na pôde nováčika zo Skalice 3:2, hoci už v 6. minúte prehrávala 0:2. Bola to jej prvá výhra v sezóne vo FL. Osemnásobný majster hral naposledy v Senici, kde remizoval 1:1. V neúplnej tabuľke je Slovan piaty s ôsmimi bodmi, Trnava deviata s piatimi. Obaja zástupcovia SR v európskych súťažiach v tejto sezóne už skončili a tak sa môžu sústrediť na ligu a Slovenský pohár - Slovnaft Cup, v ktorom sú v 3. kole.

dohrávka 6. kola FL 2015/2016:
utorok 25. augusta o 19.00
Slovan Bratislava - Spartak Trnava
(Sedlák, Vorel, Ádám, Slovak Sport)