Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Fortunaliga

Slovan Bratislava zdolal Žilinu, Trnava remizovala s Myjavou

Na snímke zľava hráč Žiliny Michal Škvarka a Joeri De Kamps zo Slovana v zápase 6. kolo Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 20. augusta 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

V ďalších zápasoch zdolali Michalovce Dunajskú Stredu a Prešov Zlaté Moravce.

Bratislava 20. augusta (TASR) - V stretnutí tabuľkovo piateho s prvým začali lepšie domáci. V 8. minúte na centrovanú loptu Soumaha vyskočil najvyššie Schet, jeho hlavička smerovala pod bvrvno, ale Mazáň odvrátil na rohový kop. Ďalšiu šancu na strelenie gólu nevyužil v 22. minúte po prieniku Kubík. Po polhodine hry sa v sľubnej pozícii ocitol Mazáň, aj v tomto prípade po obrannom zákroku obrana odvrátila na rohový kop. V 35. minúte sa vyhol ofsajdovej pasce Priskin, mieril však vedľa.

Po zmene strán pohotovú strelu Scheta vyrazil Volešák na rohový kop, nasledovala už deviata výhoda štandardnej situácie domácich. Následne loptu v pokutovom území odkopol v poslednom momente pred nabiehajúcim Priskinom Králik. V 67. minúte však Slovan úspešne zakončil. Po trojuholníkovej akcii Priskin - Kubík strelil prízemnou tečovanou strelou jediný gól stretnutia Soumah.

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:0 (0:0)
Gól: 68. Soumah. Rozhodoval: P. Hrčka, ŽK: Soumah - Pečovský, Vavro, Káčer, 1264 divákov.


Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Nie vždy sa nám všetko vydarilo podľa predstáv, mužstvo však ukázalo charakter a tak by som to chcel vidieť aj v budúcnosti. V kabíne som našiel veľa národností, takisto charakterov. Musím nájsť slabé a silné stránky týchto hráčov. Určite majú kvalitu, inak by v Slovane neboli. Prekvapilo ma málo divákov, lepšie by sa nám hralo pred väčšou kulisou."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Podali sme priemerný výkon. Chýbalo nám viac odvahy, dravosti, vyššia intenzita hry. Súper dal gól jedinou tečovanou strelou, preto vyhral."

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 61. Koscelník. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Sedlák, Šimčák - Nagy, Ljubičič, Šabala, Štepanovský, Szarka, 2475 divákov.

Aktívnejší boli počas celého prvého polčasu domáci, ktorí viackrát podkúrili súperovi. V 5. minúte centroval z priameho kopu Žofčák a Škvarka hlavičkoval tesne nad. Následne prišlo dlhé autové vhadzovanie, ktoré predĺžil Škutka do 5-ky, no Vernon neprekonal Tofiloskiho. Ten sa zaskvel aj v 24. minúte, keď vyboxoval priamy kop. Najväčšiu šancu mali v 25. minúte hostia, no Szarka hlavičkoval tesne nad. Keď sa neujal ani Mensahov priamy center a Kuncova jedovka, prvý polčas skončil bez gólov.

Aj v druhom polčase pokračovala dominancia domácich. V 50. minúte Macej zneškodnil priamy center Pačindu, michalovský tlak však narastal. Najskôr v sieti neskončil Žofčákov priamy kop, potom Mensah pálil nad, no v 61. minúte už odklial 464-minútové čakanie na gól Martin Koscelník. V závere si hostia vypracovali tlak, no gól nedali.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Naše odhodlanie slávilo víťazstvo, chlapci zápas odmakali, nechali na ihrisku posledné sily a končne sa nám podarilo streliť gól. Za výkon musím svojím zverencom iba poďakovať. V závere nás síce súper pritlačil, no som rád, že sme udržali výsledok."

Krisztián Németh, tréner DAC Dunajská Streda: "Zápas sme začali lepšie, čo sa týka do hĺbky ako aj do šírky oproti minulým zápasom. Naším problémom bolo, že sme boli dopredu jaloví. Málo sme držali loptu a v hre jeden na jedného sme boli slabí. V druhom polčase rozhodlo domáce prostredie, súper dotlačil po štandardnej situácii loptu do siete. Potom sme už hrali vabanak, súper mohol pridať druhý gól, no aj my sme mali šance. V samom závere sme už nevedeli urobiť niečo s výsledkom."

1. FC Tatran Prešov - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (0:0)
Gól: 61. Leško. Rozhodoval: Glova, ŽK: Jacko, Kačala - Obročník, Bariš, Konnsimbal, Ranko, 1408 divákov.

Prešovčanom sa ani v prvom polčase šiesteho zápasu nepodarilo prelomiť streleckú nemohúcnosť. Domáci mohli otvoriť gólový účet už v 6. min., ale Rolinc zblízka mieril do brvna Kováčovej bránky. V 27. min nezapršalo ani po strele Jacka zo štandardnej situácie. Na druhej strane pohrozil Guilavogui, ale jeho šancu zneškodnil domáci gólman Talian. V 41. minúte mali veľkú príležitosť hostia, Kostadinov poslal hlavou loptu len do brvna prešovskej bránky. Prešovčania sa nakoniec v druhom polčase dočkali prvého gólu a prvého víťaztsva v tomto ročníku Fortuna ligy. Dal ho v 61. minúte krásnou strelou po dvoch minútach pobytu na ihrisku striedajúci Leško. Domáci tak po 511 minútach prerušili gólový pôst. Prešovčania svojim zlepšeným výkonom a zvýšenou bojovnosťou v druhom polčase dosiahli prvé víťazstvo v novom ročníku Fortua ligy.

Stanislav Varga, tréner Prešova: "Zápas sme začali veľmi dobre a už v 6. min sme mali čistú gólovú šancu. Nebolo ľahké v polčasovej prestávke zdvihnúť chlapcom hlavy. Som rád, že išli za víťazstvom, za čo boli odmenení. Leškovi to padlo, teší ma, že jeho gól znamenal tri body, čo sme veľmi potrebovali. Dúfam, že nám toto víťazstvo pomôže v ďalších zápasoch."

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec:
"Domáci začali dobre, mali v úvode nejaké šance, potom sa hra vyrovnala. V druhom polčase, keď sme mali viac útočných akcií domáci dali pekný gól. Trápi nás koncovka, mali sme dosť šancí, ktoré sme však nevyužili."

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 1:1 (1:1)
Góly: 43. Sládek - 20. Sloboda. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Schranz, Halilović (obaja Trnava), 2269 divákov.

V zápase dvoch Spartakov sa prvá šanca zrodila už v úvodnej minúte, keď hlavička jedného z Trnavčanov skončila nad bránou. Domáci odpovedali o tri minúty, tiesnený Kukoľ zakončil nepresne. Vo svižnej úvodnej desaťminútovke ešte preletela Sládekova strela ponad Jakubechovu bránu. Hostia gólovo udreli v 20. minúte, keď Tambe prihral Slobodovi a jeho prudká strela zapadla do sita – 0:1. Po tomto okamihu sa viac bojovalo v strede poľa, čo zmenila 34. minúta, keď odrazenú loptu po rohovom kope poslal Duga do žrde. Kopaničiari boli potom aktívnejší a mali viac z hry. V 42. minúte sa snažil prelobovať Kolár Jakubecha, ktorý končekmi prstov vyškriabal loptu nad bránu. Hráči v čiernobielych dresoch sa napokon do prestávky dočkali vyrovnávajúceho gólu, o ktorý sa postaral umiestnenou strelou k žrdi Sládek – 1:1.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie Trnavčania, v 52. minúte preveril domáceho brankára Halilovič. Ešte nebezpečnejšia bola Bellova prudká strela v 59. minúte, aj tento raz stihol Hruška včas zakročiť. Tempo hry sa stupňovalo, hra sa prelievala zo strany na stranu, nebezpečnejší boli však hostia. V 74. minúte hlavičkoval Greššák mimo brány a o štyri minúty prudko vystrelil Sloboda. V 87. minúte zakončoval na opačnej strane ihriska do bočnej siete Sabler. V atraktívnom druhom polčase gól nakoniec nepadol a tímy sa rozišli zmierlivou remízou 1:1.

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Vytvorili sme si šance a pološance. Zase sme urobili jednu chybu a súper ju potrestal. Potom nám chvíľu trvalo, kým sme sa zasa vrátili do hry. Som rád, že do polčasu sme vyrovnali. Vstup do druhého polčasu nebol podľa mojich predstáv. Neboli sme dostatočne agresívni, Trnave sme dali veľa priestoru. Musíme na tom popracovať, lebo to nie je prvý zápas, kedy sme nezachytili začiatok druhého polčasu. V posledných 10 – 15 minútach sme mali viac z hry. Škoda, že sme z toho nevyťažili viac. My sme doma chceli vyhrať, takže s výsledkom nemôžem byť spokojní."

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: "Ja to zhodnotím jednou vetou. Rozhodca Vlk nás obral o dva body a tým pádom to pre mňa končí, nemám k tomu čo povedať."

FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 0:1 (0:1)
Gól: 2. Breznaník. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Pillár, Březina, Šulla, Kratochvíl – Kochan, Viazanko, Šafranko, 1645 divákov.

Stretnutie začalo poriadne zhurta, hneď v druhej minúte vybojoval v stredovom kruhu loptu Opoka. Holanďan vysunul do úniku Breznaníka a ten skúsene upratal loptu za Šullov chrbát – 0:1. Domáci boli celkom zaskočení vývojom stretnutia a v 12. minúte mohol navýšiť skóre stretnutia Viazanko, jeho strelu však Šulla za svoj chrbát nepustil. Domáci sa prvýkrát osmelili po 20 minútach. Kratochvíl dobre zapracoval v strede poľa, vnikol do pokutového územia, jeho prudká strela nemierila medzi žrde Kuciakovej brány. V 26. minúte dostal Breznaník ďalšiu dobrú loptu za obranu, tentokrát Šulla vytiahol famózny zákrok a vyškriabal Breznaníkovu strelu spod brvna. Seničania po prestriedaní spresnili hru, začali viac držať loptu a boli aktívnejší. Tesne pred prestávkou nebezpečne centroval Delgado, Kratochvíl sa do zakončenia nedostal. Už v nadstavenom čase prvého polčasu zahrával Březina štandardnú situáciu, český stredový hráč Kratochvíl sa tentokrát do zakončenia dostal. Jeho hlavička skončila tesne vedľa Kuciakovej brány a hostia tak šli do kabín s najtesnejším vedením.

Hostia vyrazili do druhého polčasu s jasným zámerom neinkasovať a tomu podriadili celú svoju hru. Seničania sa nedokázali v druhom polčase presadzovať cez zahustenú obranu Horehroncov, v 58. minúte vystrelil štiplavo Pirulo, jeho rana minula Kuciakovu žrď o decimeter. Hneď vzápätí sa vrútil do pokutového územia Ebwelle, miesto prihrávky pod seba volil slabé zakončenia a úplne rovnaký scenár sa opakoval po odvážnom prieniku Pillára. Senica v tejto fáze takmer nepustila loptu z kopačiek, gólovú šancu si však Záhoráci nevytvorili. V 60. minúte dostal loptu za obranu opäť Breznaník, z pozície hraničiacej s postavením mimo hry nastrelil žrď, neujala sa ani jeho dorážka. To bolo zo strany hostí v druhom polčase smerom dopredu všetko, až dokonca zápasu sa sústredili najmä na kúskovanie hry. Podbrezová ukopala najtesnejší výsledok aj tretikrát v rade a domov si odnáša tri body.

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Dnes sme hrali proti dobre organizovanému súperovi, ktorému sa ťažko dáva gól. Išli sme do zápasu so zámerom dať rýchly gól a nie ho dostať, bohužiaľ po fatálnej chybe sme hneď v úvode gól inkasovali. Celý prvý polčas bol z našej strany dosť nervózny. Druhý polčas bol oveľa lepší, za ten by som aj chlapcov rád pochválil, pretože nechali na ihrisku srdce. Nám chýbala vo finálnej fáze väčšia kvalita, tým pádom sa nám nepodarilo dostať sa do nejakej gólovej príležitosti. Rýchly gól nás položil na kolená a tento moment rozhodol o osude celého zápasu."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Som šťastný, že sme dnes zvíťazili. Mali sme dobrý vstup do zápasu, škoda, že sme v prvom polčase nevyužili aspoň jednu z tých sľubných príležitostí, ktoré sme mali. Dostali by sme sa do väčšieho kľudu. V druhom polčase sme sa snažili nadviazať na výkon z prvého polčasu i keď domáci doňho vstúpili ďaleko svižnejšie. Zase sme mali jednu šancu, ktorá mohla dať bodku za zápasom. Svojou taktickou hrou sme síce darovali priestor domácemu mužstvu a mali územnú prevahu ale nepustili sme ich do žiadnej vážnejšej situácie a preto sme svoj dnešný cieľ splnili."