Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

D. Rusov po prehre v derby: Slovan nebol lepší, ale efektívnejší

Ján Vlasko Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Derby sledovala na Pasienkoch na slovenské pomery slušná návšteva 5329 divákov.

Bratislava 16. marca (TASR) - Najslávnejšie slovenské futbalové derby Slovan Bratislava - Spartak Trnava si v nedeľu na Pasienkoch zaknihovalo 126. edíciu, z víťazstva 2:0 sa v zápase priemernej úrovne ovplyvnenom silným nárazovým vetrom tešili "belasí".
Triumf Slovana sa však nerodil ľahko. Hráči Spartaka mali v prvom polčase a v úvode toho druhého niekoľko šancí, tie najväčšie spálil ich špílmacher Ján Vlasko. "Mal som asi tri šance, teraz by som ich prevedenie riešil inak. Mohol som dať nejaký ten gól, ale Dušan Perniš ma vychytal. Som z toho sklamaný ja i celé mužstvo, lebo si myslím, že dnes sme mohli uhrať aspoň bod. Slovan chcel tvoriť, otvoril obranu a my sme tak mohli skórovať z niekoľkých brejkov. Žiaľ, nepodarilo sa," krútil hlavou po zápase sklamaný Vlasko.

Trnavčania majú po troch jarných zápasoch na konte iba jediný bod za bezgólovú remízu s Nitrou. Ich kapitán Roman Procházka po stretnutí priznal, že mužstvo hrá v kŕči. "Sme v zlej situácii, veď na jar máme zatiaľ na svojom konte iba chudobný bodík. Musíme sa pozviechať a začať bodovať. Dnes sme mali smolu, myslím, že prvá penalta dosť ovplyvnila zápas. Bohužiaľ, hlavný arbiter sa rozhodol tak ako sa rozhodol," zhodnotil duel Procházka.

Dobrivoj Rusov
Foto: TASR
Najvyťaženejším hráčom hostí bol brankár Dobrivoj Rusov. Trnavský gólman priznal, že pred zápasom si naštudoval kopaciu techniku domáceho kanoniera Róberta Vitteka a aj to, kam zvykne kopať jedenástky. "Vitteka som mal prečítaného, viem, že penalty kope do pravého dolného rohu. Smer som vystihol a nechýbalo mi veľa, aby som to chytil. Mrzí ma to, ale musím priznať, že to kopol skutočne dobre. Čakal som ho aj na druhú penaltu," komentoval Rusov prvý gól Slovana.

Brankár Spartaka nevidel veľký výkonnostný rozdiel v hre oboch mužstiev. "Slovan nebol lepší, bol efektívnejší. My sa na jar trápime, ale po nevýrazných výkonoch v prvých dvoch zápasoch sme konečne zahrali dobre. Dúfam, že smola nás čoskoro opustí a šťastie bude stáť aj pri nás. Veľká škoda tých šancí. Verím, že sme ak by sme strelili prvý gól my, zápas by sa vyvíjal úplne inak," dodal Rusov.

Gólová radosť futbalistov Slovana, zľava Lester Peltier, strelec gólu Róbert Vittek, Seydouba Soumah a v pozadí Erik Grendel v zápase v 22. kola futbalovej Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava v Bratislave v nedeľu 16. marca 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann
Slovan neprehral už v ôsmom zápase za sebou a pred druhým Trenčínom má v tabuľke už deväťbodový náskok. Najlepší strelec Bratislavčanov Róbert Vittek, ktorý úspešnou penaltou zaznamenal ôsmy gól v sezóne, uznal kvalitu súpera. "Trnavčania ukázali, že po slabom výkone v prvých dvoch zápasoch vedia hrať futbal. Bol to bojovný zápas v ťažkých poveternostných podmienkach. V prvom polčase sme nedohrávali súboje, neboli sme potrebne agresívni. Dnes to bolo o góloch a tie sme strelili my," žiaril spokojnosťou.

Derby sledovala na Pasienkoch na slovenské pomery slušná návšteva 5329 divákov. Slovanisti pred nedeľňajším stretnutím motivovali svojich priaznivcov vyhlásením, že ak ich príde na duel viac ako 6000, hráči budú pre nich hodinu čapovať a roznášať pivo v jednom z bratislavských podnikov. "Konečne prišli fanúšikovia v takom počte, aký si slovenský futbal zaslúži. Po zápase sme sa so spoluhráčmi dohodli, že stávku o čapovanie piva predlžujeme na ďalší domáci zápas s Dunajskou Stredou. Ak ich príde 6000, my svoj sľub splníme," dodal Vittek.