Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

V lete bude minimum zmien, tvrdí športový riaditeľ Slovana Trutz

Na snímke družstvo ŠK Slovan Bratislava počas tréningu na začiatku letnej prípravy 13. júna 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

S prípravou na novú sezónu začal Slovan minulý štvrtok ešte v nekompletnom zložení.

Bratislava 13. júna (TASR) - Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká v letnom prestupovom období mimumum zmien v kádri. V stredu o tom informoval športový riaditeľ slovenského vicemajstra Richard Trutz.

"Výraznejšie zmeny sme spravili v zime, aby sa mužstvo na jar zohralo. Evidujeme záujem o našich hráčov, no už dnes vieme povedať, že káder zostane pokope. Káder je stabilizovaný, v lete bude minimum zmien, maximálna jedna – dve smerom dnu či von," uviedol pre klubový web Trutz s tým, že klub chce zvýšiť konkurenciu v krídelných priestoroch.

S prípravou na novú sezónu začal Slovan minulý štvrtok ešte v nekompletnom zložení. "Gro hráčov sa zišlo už 7. júna, začiatkom tohto týždňa prišli ďalší hráči a teraz už máme k dispozícii kompletné mužstvo. Zaznamenali sme štyri odchody – zmluva sa skončila Diamantisovi Chouchoumisovi, Lukášovi Droppovi a Filipovi Oršulovi. Do Petržalky prestúpil brankár Frederik Valach. Na strane príchodov máme zatiaľ Matúša Ružinského, ktorý prišiel ako voľný hráč zo Serede. Robovi Vittekovi na konci mája vypršala zmluva. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni, zatiaľ by som nerád predbiehal," zhrnul Trutz doterajšie zmeny v kádri.



Príprava bude prebiehať v domácich podmienkach s výnimkou krátkeho sústredenia v Ratboři (20. – 23. júna). "Cieľ pre najbližšie obdobie je jasný – čo najlepšie sa pripraviť na novú sezónu. Čaká nás Európska liga, ktorú vnímame veľmi zodpovedne a urobíme všetko pre to, aby sme v nej obstáli čo najlepšie. Čo sa týka cieľov na Fortuna ligu, tie budeme prezentovať na oficiálnej predsezónnej tlačovej konferencii klubu. V Československom Superpohári sa stretneme so Slaviou Praha. Hrať sa bude v piatok 29. júna o 16.30 h na Pasienkoch, pričom tento termín určil SFZ. Sme radi, že sa takýto zápas odohrá, pretože federálne derby sa opäť dostane do povedomia. Slavia má výborný tím a veľmi sa tešíme na vzájomnú konfrontáciu," dodal športový riaditeľ Slovana.



Zoznam hráčov, ktorí sa zapojili do letnej prípravy:


Dominik Greif, Matúš Ružinský, Tomáš Rybár, Michal Šulla, Martin Trnovský, Kenan Bajrič, Vasil Božikov, Boris Cmiljanič, Aleksandar Čavrič, Erik Čikoš, Uroš Damnjanovič, David Hrnčár, Joeri de Kamps, Ricky van Haaren, Dávid Holman, Filip Hološko, Samuel Kozlovský, Adam Laczkó, Jurij Medveděv, Moha, Nono, Ibrahim Rabiu, Milan Rundič, Kornel Saláta, Vukan Savičevič, Boris Sekulič, Mitchell Schet, David Strelec, Arťom Suchockij, Andraž Šporar



Program letnej prípravy:

15. júna o 17.00 na Pasienkoch: ŠK Slovan – FK Pohronie (prípravný zápas)

20. júna o 16.30 v Brne: FC Zbrojovka Brno – ŠK Slovan Bratislava (prípravný zápas)

20. jún – 23. jún: sústredenie v tréningovom stredisku Ratboř (Česká republika)

23. júna: turnaj v Benátkach nad Jizerou

FK Mladá Boleslav – ŠK Slovan Bratislava (v rámci turnaja)

FK Bohemians Praha/FC Hradec Králové – ŠK Slovan Bratislava (v rámci turnaja)

29. júna o 16.30 na Pasienkoch: ŠK Slovan Bratislava – SK Slavia Praha (Československý Superpohár)

5. júla o 19.00 na Pasienkoch: ŠK Slovan Bratislava – Club de Fútbol América (generálka na Európsku ligu)

14. júla: prípravný zápas pre hráčov, ktorí nenastúpia v Európskej lige (súper a miesto ešte nie sú známe)