Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Fortunaliga

Slovan vyhral piaty zápas za sebou, proti DAC rozhodol Priskin

Na snímke zľava Tomáš Huk (Dunajská Streda), brankár Dunajskej Stredy Matej Slávik a Aleksandar Čavrič (Slovan) v zápase 15. kola futbalovej Fortuna ligy Slovan Bratislava - DAC 1904 Dunajská Streda v Bratislave 6. novembra 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Dunajská Streda zastavila šnúru neúspechov triumfom v Myjave a na Pasienkoch chcela bodovať.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 15. kola Fortuna ligy nad DAC Dunajská Streda 1:0. Jediný gól stretnutia strelil v 82. minúte striedajúci Tamás Priskin. Slovan vyhral piaty zápas za sebou a v tabuľke si poistil tretie miesto. Dunajská Streda zostala na predposlednej 11. priečke.

Slovan nastúpil s úmyslom predĺžiť sériu štyroch víťazstiev a zároveň chcel stiahnuť manko na druhú Podbrezovú. Tréner Vukomanovič poslal na trávnik identickú zostavu ako v minulotýždňovom stretnutí proti Podbrezovej. Dunajská Streda zastavila šnúru neúspechov triumfom v Myjave a na Pasienkoch chcela bodovať.



V upršanom veternom počasí sa Slovan od úvodu tlačil dopredu, chýbala mu však presnejšia finálna fáza. Prvú šancu mal Čavrič, ktorý sa dostal k odrazenej lopte, ale Kwin jeho strelecký pokus z dobrej pozície zblokoval. Následne neuspeli ani Soumah a Oršula. Belasí naďalej dobýjali obranný val súpera, defenzíva DAC však stála na pevných nohách. Po polhodine hry sa už domáci tešili, keď spoluprácu dvojice de Kamps - Čavrič zakončil Soumah, ale rozhodca Glova gól pre postavenie mimo hry neuznal. Tlak Slovana v závere prvého polčasu gradoval. Gól do šatne mohol streliť Kubík, keď prešprintoval polovicu ihriska a po samostatnej akcii vypálil len do pripraveného Slávika.





Po zmene strán sa v ofenzívnej činnosti osmelili aj hostia a viackrát pohrozili akciami po krídlach. Kombinačná hra však na ťažkom teréne robila problémy obom mužstvám a podľa toho vyzeralo aj dianie na trávniku. Po hodine hry kouč Vukomanovič posilnil domácu ofenzívu, keď poslal do hry Priskina a to sa neskôr ukázalo ako kľúčová zmena. V 71. minúte de Kamps vysunul Soumaha a jeho strela z hranice šestnástky len tesne minula bránu DAC. Slovanisti sa dočkali desať minút pred záverečným hvizdom. Soumah narysoval kolmicu na Priskina a maďarský reprezentant obstrelil Slávika - 1:0. Slovan si v závere tesný triumf postrážil a predĺžil víťaznú sériu na päť zápasov.





Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Súper hral veľmi dobre, organizovane, nedal nám veľa priestoru. Náročné podmienky boli rovnaké pre obe mužstvá. Práve v takýchto zápasoch rozhoduje individuálna kvalita, ktorá nám v prvom polčase chýbala. Pri góle sme mali šťastie, získali sme loptu v strede poľa a Priskin to vyriešil výborne. Som rád, že naša víťazná séria pokračuje."

Csaba László, tréner Dunajskej Stredy:
"Nemám veľmi čo povedať. V náročných podmienkach sme hrali takticky dobre. V prvom polčase sme súpera pustili do jedinej vyloženej šance. Podobný scenár bol aj po zmene strán, ale po našej obrovskej chybe v strede poľa sme inkasovali a to nás stálo lepší výsledok."


Fortuna liga - 15. kolo:
ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól:
82. Priskin. ŽK: Kotula - Ljubičič, Štepanovský, Huk, Slávik. Rozhodoval: Glova, 806 divákov

zostavy a striedania:
Slovan:
Mucha – Kotula (46. Ligeon), Saláta, de Marco, Kubík - Savičevič, de Kamps – Schet (90. De Sa), Soumah, Oršula (64. Priskin) – Čavrič

DAC: Slávik – Huk (86. Šabala), Ljubičič, Ľupták (69. Michalík), Kwin – Brašeň, Pambou, Vida, Živkovič – Kontár (83. Polievka), Štepanovský


Žilina Trnavu pokorila siedmymi gólmi


Žilina 6. novembra (TASR) - V nedeľňajšom šlágri 15. kola futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 utrpel Spartak Trnava debakel 0:7 na ihrisku MŠK Žilina, ktorý si na čele tabuľky udržal sedembodový náskok pred Podbrezovou.

Šláger kola ozdobila ešte pred úvodným výkopom "pyrošou" zo sektoru domácich ultras, v sektore hostí sa zišlo tiež niekoľko stoviek fanúšikov, takže duel mal napriek dažďu a sychravému počasiu skvelú atmosféru. V 4. min. ju mohol vylepšiť gól kapitána domácich Škvarku, ktorý však rozhodcovia pre ofsajd neuznali. "Šošoni" si však všetko vynahradili o päť minút neskôr, keď Diaz krásnym lobom našiel Káčera, a ten nedal Jakubechovi šancu. Žilinčania boli iniciatívnejší, loptu mali pod kontrolou a neustále hrozili nebezpečnými akciami. V 24. min. dobre namieril tesne spoza 16-tky Otubanjo, ale jeho oblúčik skončil len tesne nad ľavou spojnicou brány Trnavy. V závere prvej polhodiny ostal po súboji v 16-tke ležať Otubanjo, ktorý si poranil ľavú nohu a nahradil ho Haskič. Hostia to skúšali iba strelami z diaľky, ako Halilovič v 37. min., ale s týmito pokusmi Volešák nemal veľa práce. V 39. min. prišla ďalšia gólová akcia domácich, Haskič prihral pätičkou naľavo Hlohovskému, ktorý umiestnenou krížnou strelou prekonal Jakubecha. V poslednej minúte polčasu sa "šošoni" tešili aj do tretice, keď Hlohovský oplatil Haskičovi prihrávku a bosniansky útočník z hranice penaltového bodu sám zoči-voči trnavskému gólmanovi nezaváhal.



Druhý polčas otvorila gólová šanca Slobodu, ktorého pokus z malého vápna musel Volešák vytlačiť nad bránu. Po rohu hostí sa však domáci dostali do protiútoku, Škvarka ako na podnose prihral Hlohovskému, ktorý svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 4:0. Ubehlo len pár minút a Žilinčania opäť zvýšili náskok. Škvarka sa obtočil okolo jedného z protihráčov a nádhernou strelou z 22 metrov trafil k ľavej žrdi. V 64. min. mohol Škvarka opäť zvýšiť, po pekne načasovanej prihrávke od Káčera, tentoraz však jeho strelu vychytal Jakubech. Domáci si zápas užívali a nedovoľovali hosťom myslieť ani na čestný úspech. V 72. min.



Nádeje Trnavy úplne pochoval faulom na Vavra Sloboda, ktorý po druhej žltej karte putoval predčasne z ihriska. Presilovku domáci takmer okamžite využili, keď Mabouka z pravej strany odcentroval na zadnú žrď a Haskič hlavou po druhý raz v dueli skóroval. Ani to nebolo ešte z gólov všetko, v 84. min. sa dostal striedajúci Jánošík pri ľavej žrdi k lopte a bez váhania ju poslal do siete. Hostia sa po zlej rozohrávke Volešáka v 89. min. dostali Halilovičom do veľkej šance, ale gólman Žiliny svoju chybu napravil a udržal si čisté konto v zápase, v ktorom Žilina deklasovala Trnavu 7:0.

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Chlapci rozprávali na ihrisku jednotným jazykom, pridali sa fanúšikovia a výsledok je pre nás fantastický. Boli sme mimoriadne efektívni, v prvom polčase sme okrem troch gólov dali aj dva neuznané. Po štvrtom góle bola naša dominancia úplne jasná. Chalani si zápas užívali žilinsky – jednoduchosťou, rýchlosťou a tímovosťou a urobili z toho nádherný večer, za čo im chcem poďakovať."

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava: "Ak chcete byť v Žiline úspešní, musíte byť maximálne disciplinovaní a ochotní siahnuť si na dno síl. Pripravovali sme sa na to, čo bude Žilina hrať a prvý gól padol po situácii, ktorú majú domáci najradšej. Ďalšie góly padli po hrubých chybách hráčov, o ktorých som sa chcel opierať nielen v zápase, ale aj v sezóne. V kabíne som videl na chalanoch, že to veľmi ťažko zvládajú. V úvode druhého polčasu sme mali šancu, ale po taktickej chybe sme dostali štvrtý gól a bolo po zápase. Žilina si zápas užívala a z našej strany už nebol viac čo riešiť."


MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 7:0 (3:0)
Góly:
9. Káčer, 39. a 47. Hlohovský, 45. a 74. Haskič, 50. Škvarka, 84. Jánošík. Rozhodoval Pavlík, ŽK: Králik – Godál, Sloboda, 84. Richnák, ČK: 72. A. Sloboda po druhej ŽK, 4066 divákov.

Zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek – Diaz – Káčer, Škvarka – Špalek (67. Vallo), Otubanjo (30. Haskič), Hlohovský (80. Jánošík)

Trnava:
Jakubech – Čögley, Hladík, Godál, Janso – Greššák (60. Mihálik), Richnák – Jirka, Sloboda, Halilovič – Tambe (74. Tóth)


tabuľka po 15. kole:
1. Žilina 15 12 2 1 41:9 38
2. Podbrezová 15 9 4 2 18:7 31
3. Slovan 15 9 2 4 26:16 29
4. Myjava 15 7 3 5 16:14 24
5. Ružomberok 15 6 4 5 27:21 22
6. Michalovce 15 6 4 5 19:20 22
7. Trenčín 15 6 2 7 21:24 20
8. Trnava 15 5 5 5 16:22 20
9. Senica 15 3 4 8 11:17 13
10. Prešov 15 2 6 7 8:23 12
11. Dun. Streda 15 2 5 8 15:24 11
12. Zl. Moravce 15 1 3 11 11:32 6

najlepší strelci:
10 gólov: Filip Hlohovský (MŠK Žilina)
8 gólov: Rangelo Janga (AS Trenčín), Yussuf Otubanjo, Michal Škvarka (obaja MŠK Žilina)
7 gólov: Ľuboš Kolár (Spartak Myjava), Seydouba Soumah (ŠK Slovan Bratislava)