Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Žilina si chce v pohári v Ružomberku napraviť chuť

Na ilustračnej snímke vľavo František Kubík (MŠK Žilina) Ján Maslo (MFK Ružomberok). Foto: TASR/Erika Ďurčová

O postup do finále futbalového Slovenského pohára zvedú v utorok boj Ružomberok a Žilina, líder Fortuna ligy Spartak Trnava sa o deň neskôr predstaví na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava.

Bratislava 2. apríla (TASR) - V utorok a v stredu sa 49. ročník futbalového Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/2018 dostane do predposlednej fázy. O postup do finále zvedú v utorok boj Ružomberok a Žilina, líder Fortuna ligy Spartak Trnava sa o deň neskôr predstaví na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava.

Ružomberok v sobotu prehral práve na pôde Slovana v 3. kole nadstavbovej časti FL 0:1. Jeho súper zo Žiliny dopadol ešte horšie, na vlastnom trávniku podľahol Trenčínu 1:5. "Potrebujeme sa na pohárový zápas plne zmobilizovať, pretože v ňom máme najvyššie ambície a je to pre nás ďalšia cesta do pohárovej Európy," povedal pre klubový web tréner "šošonov" Adrián Guľa. Žilinčania by sa chceli v pohári revanšovať za prehru, ale potrebujú podať lepší výkon: "Musíme sa skoncentrovať na pohár, cieľom je urobiť v Ružomberku výsledok, ktorý by nám dával dobrú východiskovú pozíciu do odvety," poznamenal Michal Škvarka.

V druhom semifinále na seba narazia prvé dva tímy fortunaligovej tabuľky. Líder z Trnavy a druhý Slovan si dajú repete aj v sobotu 7. apríla v lige, pričom si len vymenia domáce ihriská. Finále SP sa bude hrať 1. mája práve v Trnave a aj preto sa Spartak dvojnásobnú motiváciu. Uspieť však túži aj Slovan. "Pohárový súboj s Trnavou bude tradične prestížny. Ak budeme opäť hrať kompaktne ako jeden tím, tak môžeme zdolať každého," vyhlásil pre klubový web Slovana Joeri de Kamps, ktorý sa proti Trnave gólovo v lige presadil pred rokom.

Semifinále SC sa hrá dva zápasy, odvety sú na programe 18. apríla. Víťaz Slovnaft Cupu si zabezpečí postup do Európskej ligy UEFA 2018/2019 a tiež bude hrať o česko-slovenský Superpohár, ktorého dejisko bude tento rok na Slovensku.

Semifinále SP - Slovnaft Cupu 2017/2018:



utorok 3. apríla 17.00 h.:


17.00 hod. MFK Ružomberok - MŠK Žilina (Vlk, Mókoš, Bednár)


streda 4. apríla 18.30 h.:


18.30 ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava (Sedlák, Kováč, Chládek)