Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Allardyce pred zápasom so SR: Ak remizujeme, budem šťastný

Na snímke vľavo hráč anglickej futbalovej reprezentácie Wayne Rooney a tréner Sam Allardyce počas tlačovej konferencie pred zápasom kvalifikácie Majstrovstiev sveta 2018 skupiny F Slovensko - Anglicko v Trnave 3. septembra 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Stretnutie F-skupiny kvalifikácie MS 2018 Slovensko - Anglicko je na programe v nedeľu od 18.00 h.

Trnava 4. septembra (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Sam Allardyce pred zápasom kvalifikácie MS 2018 v Trnave proti Slovensku tlmil prílišný optimizmus. Krajanom novinárom povedal, že jeho tím pôjde na víťazstvo, ale šťastný bude aj v prípade remízy.

Allardycea čaká v nedeľu premiéra na lavičke Albiónu. Podľa vlastných slov chce pozdvihnúť národnú hrdosť po nečakanom neúspechu na EURO 2016. Tam Angličania vypadli v osemfinále po prehre s Islandom. "Čaká nás náročný zápas a náročný súper. Verím, že fanúšikovia, ktorí nás budú sledovať v televízii, si po zápase povedia, že Anglicko je späť vo forme a že sme hrali dobre," uviedol 61-ročný kouč pre britskú televíziu BBC.

Allardyce si je vedomý, že verejnosť očakáva výhru jeho mužstva. "Každý chce, aby sme vyhrali. Nebude to však jednoduché, pretože bilancia Slovenska hovorí sama za seba. Samozrejme, pôjdeme za víťazstvom. Ale ja osobne budem šťastný, ak dosiahneme aj remízu," dodal.

Bývalý kouč Boltonu Wanderers, Newcastlu United, Blackburnu Rovers, West Hamu United či Sunderlandu sa bude v Trnave spoliehať aj na líderskú pozíciu Wayna Rooneyho. Kapitán Anglicka nastúpi na svoj 116. zápas v národnom tíme, čím sa odpúta od Davida Beckhama a stane sa reprezentačným rekordérom medzi hráčmi v poli. V absolútnom poradí je pred ním už len brankár Peter Shilton so 125 štartami. "Videl som Wayna hrať za Manchester United na rôznych pozíciách. Dokazuje to jeho univerzálnosť a flexibilitu. Som presvedčený, že my mu nájdeme miesto, ktoré mu bude vyhovovať," povedal Allardyce o Rooneym, ktorý proti Slovákom nastúpi v pozícii podhrotového hráča.

Stretnutie F-skupiny kvalifikácie MS 2018 Slovensko - Anglicko je na programe v nedeľu od 18.00 h, v priamom prenose ho vysiela RTVS.

kvalifikácia MS 2018, F-skupina, nedeľa 4. septembra, Trnava, 18.00 h:

Slovensko - Anglicko
/rozhodujú: Milorad Mažič - Milovan Ristič, Dalibor Djurdjevič (všetci Srb.)/

predpokladané zostavy:

Slovensko:
Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Gyömbér - Mak, Hamšík, Švento - Ďuriš

Anglicko:
Hart - Walker, Cahill, Stones, Rose - Dier, Henderson - Lallana, Rooney, Sterling - Kane