Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Angličania sa zomkli: Proti Kostarike hráme o svoju česť

Anglický futbalový útočník Wayne Rooney (vľavo) a peruánsky obranca Luis Advincula v prípravnom zápase pred MS 2014 v Brazílii Anglicko - Peru v Londýne v piatok 30. mája 2014. Foto: AP/TASR

Oba tímy sa vo vzájomnom zápase ešte nestretli.

Belo Horizonte 23. júna (TASR) - Anglickí futbaloví reprezentanti budú hrať v utorňajšom zápase D-skupiny na MS 2014 proti Kostarike (18.00 v Belo Horizonte) už iba o česť, po prehrách s Talianskom a Uruguajom totiž stratili všetky šance na postup. Kostaričania majú po dvoch nečakaných víťazstvách už osemfinále vo vrecku a na štadióne Mineirao môžu získať skalp tretieho bývalého majstra sveta.

Remíza "Ticos" zabezpečí prvenstvo v skupine a osemfinálovú konfrontáciu s druhým tímom z céčka. "Naše výkony na šampionáte sú prekvapením iba pre tých, ktorí nám neverili. Chceme nadviazať na kvalitné výkony zo zápasov proti Uruguaju i Taliansku a dosiahnuť ďalší dobrý výsledok. Angličania už nemajú šancu postúpiť, no určite sa budú chcieť s turnajom rozlúčiť víťazstvom," povedal pre akreditované médiá stredopoliar Celso Borges.

Útočník Manchestru United Wayne Rooney sa ťažko vyrovnával s tým, že Albión nepostúpi zo základnej skupiny. "Všetci prežívame veľkú bolesť. Nezostáva nám nič iné, iba zmobilizovať sa a proti Kostarike zabojovať o víťazstvo. Vždy je o čo hrať, teraz pôjde o česť."

Oba tímy sa vo vzájomnom zápase ešte nestretli. Angličania doposiaľ hrali na MS proti trom mužstvám zo zóny CONCACAF. Poradili si s Mexikom i s Trinidadom a Tobago, s USA získali v dvoch zápasoch iba jediný bod.

D-skupina, 3. kolo:

Kostarika - Anglicko, utorok 18.00 SELČ, štadión Mineirao, Belo Horizonte, hlavný rozhodca: Jorge Luis Pinto (Kol.)

pravdepodobné zostavy:

Kostarika: Navas - Gamboa, Gonzalez, Umana, Bolanos - Duarte, Tejeda, Diaz - Borges, Ruiz - Campbell
Anglicko: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Shaw - Sterling, Barkley, Gerrard, Welbeck - Sturridge, Rooney


Tabuľka:
1. Kostarika 2 2 0 0 4:1 6*
2. Taliansko 2 1 0 1 2:2 3
3. Uruguaj 2 1 0 1 3:4 3
4. Anglicko 2 0 0 2 2:4 0
* postup do osemfinále